PINTERESTING DIY TIPS

Visuaalisena ihmisenä rakastan selailla Pinterestiä ja haaveilla esimerkiksi unelmien asunosta. Uskon että tällainen kuvien katselu toimii hiukan samalla tavalla kuin aarrekartankin tuijottelu. Ainoa miinuspuoli tässä puuhassa on uusien tarpeiden luominen itselleen. Kuten olen täälläkin monesti kertonut, käytän rahani yleensä mieluiten matkusteluun. En myöskään halua ostaa kamalasti kotiin tavaraa, koska pidän siitä että siellä on avaraa ja siivoaminen mahdollisimman vaivatonta. Koska suunnitelmissa on jossain vaiheessa muuttaa ulkomaille, en viitsi ostaa kalliita huonekaluja joita pitäisi varastoida johonkin. 

Kuitenkin Pinterestistä voi löytää inspiraatiota monille helpoille DIY-projekteille. Kun katselen asuntoamme, huomaan että todella iso osa sistuksesta on jollain tapaa tuunattua. Sohvapöytälevy on dyykattu roskalavalta ja sen jalat löydetty isäni vinttikomerosta. Hioin ja öljysin levyn ja rakastan sen hiukan kulunutta ja patinoitua pintaa. Saman jutun voisi tehdä esimerkiksi vanhasta ovesta. Facebookissa on sellainen dyykkaysryhmä, joka ilmoittelee aina roskalavoista ja niiden aarteista. Olen myös maalannut vanhan puisen kirjahyllyn ja keittiöportaat huonekalumaalilla valkoiseksi ja seuraavaksi käyn makkarin ja vaatehuoneen peilikaapin karmien kimppuun. Pienillä ja halvoilla muutoksilla voi saada yllättävän paljon kodin ilmettä muutettua.

Erilaisia kehyksiä saa halvalla vaikkapa kierrätyskeskuksista ja niitä voi myös halutessaan maalata huonekalumaalilla. Kehyksiin taas voi laittaa omia kuvia, piirustuksia tai vaikka inspiroivia muotilehtien editorialeja. Myös kauniita tekstejä tai sanoja voi maalata paperille ja kehystää sen. Minulla on kehyksissä muun muassa laatikon pohjalta löytämiäni lyijykynäpiirustuksia, isoäitini vanhoja mustavalkokuvia ja Revsin muotikuvia. Olen myös maalannut ison taululevyn ruokapöydän taakse tuomaan vähän väriä seinälle. Sen lisäksi, että nämä ovat ilmaisia keinoja, saa myös uniikin ja omannäköisen kodin.

Kommentit

missa (Ei varmistettu)

Ihania kuvia! Täällä menossa kämpän remppaaminen ja uudelleen sisustaminen vähällä budjetilla, että rahaa jäisi enemmän matkoihin. Viikonloppuna maalattiin makkarin seinä ja nyt pitäisi itse väsätä sängynpääty. Kaikesta turhasta olen yrittänyt jo luopua juurikin sen takia, että haaveissa vuoden maailmanympärireissu muutaman vuoden päästä. Säästäminenkin on jo aloitettu :) tykkään kanssa tehdä paljon itse ja suunnittelemiin kuuluukin seuraavaksi rakentaa itse joku sohvantapainen terassille johon itse ompelisin pehmusteet! DIY kunniaan! Ja kiitos ihanasta blogista. Olet niin ihanan maanläheinen tuulahdus tässä kulutushysteerisessä blogimaailmassa! Tulen aina hyvälle tuulelle kun luen blogiasi!

Elisa (Ei varmistettu)

Oiiii, maailmanympärireissu!! Mahtavaa :) Just tollasilla pienillä jutuilla saa niin paljon ilmettä muutettua! Eikä asunto täyty turhasta tavarasta ;) Ihana kuulla että tulet hyvälle tuulelle <3

Emilie (Ei varmistettu)

Ihania kuvia! Hauskaa, miten samantyyliset asiat miellyttää myös mun silmää :) ja oon niin samaa mieltä myös tosta itse tekemisestä.. Sillon saa hienoimman, kauneimman ja uniikin kodin, jossa on varmasti hyvä olla!<3

http://dreamsandtriumphs.blogspot.com

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos! Niinhän se on :) Ja säästyy samalla rahat! ;)

Jonna (Ei varmistettu)

Sun blogi on lyhyessä ajassa noussut ehdottomasti mun lemppareiden joukkoon!
Vaikutat todella aidolta ihmiseltä, jolla on arvot ja ajatusmaailma kohdallaan.
Kuvat ovat visuaalisesti erittäin kauniita, laadukkaita ja välittävät tunnelman ruudun tällekin puolelle.
Kaikista eniten kuitenkin arvostan suhtautumistasi materiaan. Monet bloggaajat hehkuttavat joko suoraan tai rivien välistä materiasta saatavaa tyydytystä ja sen tuomaa onnea. Asenteesi on todella kiitettävä ja haluan itse jäljitellä sitä; käyttää rahani johonkin jota rakastan ja joka antaa minulle takaisin paljon enemmän mitä siitä maksan: matkusteluun. Erilaisten paikkojen ja kulttuurien näkeminen ja niihin tutustuminen lisää elämääni iloa, onnellisuutta ja tyytyväisyyttä kuin Louis Vuittonin laukku hyllyssä pölyttymässä.
Jatka samaan malliin. Ihailen sinua! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi miten hyvälle tuulelle tulin kommentistasi! Kiitos hurjasti Jonna <3 Ja tuo on kyllä ihan totta mitä sanoit matkustelusta! Se tosiaan antaa enemmän takaisin kun mitä siitä maksaa. Itse mietin usein niin, että elämyksiin (kuten vaikkapa juuri matkustelu, festarit, hyvät ravintolaillat) koska ne tulee muistamaan vielä vuosienkin päästä.

Petra (Ei varmistettu)

Oi sitä onnenpäivää kun löysin sun blogin täältä MyCosmosta! Sen jälkeen olen aina palannut innoissani lukemaan sun inspiroivia superpositiivisia postauksia! Mahtavia kuvia ja ajatuksia.
Ja jösses sulla on ihana tyyli niin vaatetuksen kuin sisustuksenkin saralla!

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kiitos hirmuisesti Petra! Kiva kuulla :)

(Ei varmistettu)

Pinterest, WeHeartIt, Instagram… Mitä oli ennen näitä sovelluksia? Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, inspiroivat usein tuhatkertaisesti kuin pelkät sanat ja itsekin visuaalisena ihmisenä nautin pelkästään jo siitä kun saan selailla ihania kuvia, olkoonkin että näiden sovellusten parissa vierähtää helposti pitkältikin aikaa ;) seuraatko aktiivisesti/löytyykö sulta jostain kuvasovelluksesta tiliä paitsi yllämainituista? onko vielä jotakin sovellusta, jota suosittelet muille visualisteille? 8)

Elisa (Ei varmistettu)

No aivan samaa mieltä kyllä minäkin! Ne on ihan mahtavia. Silloin kai selailtiin lehtiä ja toivottiin että sieltä löytyy jotain yhtä inspiroivaa:D Ei mulle kyllä tule mieleen muita kuin nuo mainitsemasi :)

Kommentoi