PIZZA WEEKEND

Kokeilin heti ensimmäiseksi Tomi Björckin uudesta kirjasta pitsareseptiä. Kyseessä oli savulohipitsa, mascarponella, pinaatilla ja kaviaarilla. Ja olipahan muuten maukasta. Pohja valmistui sekoittamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisäämällä öljyn ja suolan. Sen jälkeen lisättiin jauhot ja vaivattiin taikina. Puolen tunnin kohotus liinan alla, jonka jälkeen taikinan pystyi kaulimaan haluamaansa muotoon. Minulla loppui voimat ja jauhot kesken, joten siitä tuli hiukan paksumpi yksilö. 

Tämän jälkeen vain tomaattimurska, lohet ja juusto päälle ja pitsa uuniin. Paistoin sitä 200 asteessa n. 20 minuuttia. Jäähtyneen pitsan päälle laitoin pinaatin, mascarponen ja merileväkaviaarin. 

Pohja:

  • 3 dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 7-8 dl vehnäjauhoja

Päälle:

  • 2 dl hyvää tomaattimurskaa (tein itse oman tomaattikastikkeen miniluumutomaateista)
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 100 g lämminsavulohta
  • 2 dl mozzarellaraastetta

Viimeistelyyn (uunin jälkeen):

  • pinaatinlehtiä
  • mascarpone-juustoa
  • merileväkaviaaria 

Odotan innolla, että pääsen kokeilemaan kirjan muitakin reseptejä. Ainakin tämä vei kielen mennessään. 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.