PROTEIINIPAPRIKAVENEET

Tein eilen täytettyjä suippopaprikoita. Yritän karsia taas turhia hiilihydraatteja, kun ne tuntuvat itselläni olemaan juuri se, mikä saa raskaan olon aikaan. Näiden ohje on tajuttoman helppo, tarvitset vain:

  • 3 suht samankokoista suippopaprikaa (voi käyttää myös tavallisia paprikoita)
  • Purkillisen maustettua tuorejuustoa, itselläni oli ruohosipulin maku
  • 2 sipulia ja valkosipulia 
  • 400 g naudan vähärasvaista paistijauhelihaa
  •  Juustoa kuorrutteeksi
  • (tajusin myöhemmin, että sienet olisivat sopineet näihin myös todella hyvin)

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Leikkaa paprikat auki ja poista siemenet. Pese ne. Jos paprikat eivät pysy pystyssä, voi pohjasta leikata pienen palasen pois, jotta ”alustasta” tulee tasainen.
  3. Paista jauhelihat ja mausta mielesi mukaan. Pilko sipulit ja lisää ne kun jauheliha on kypsää, samalla voit lisätä pari valkosipulin kynttä.
  4. Sekoita mukaan koko purkillinen Creme Bonjouria.
  5. Täytä paprikat mössöllä ja laita ne uunivuokaan tai pellille.
  6. Raasta tai höylää päälle hiukan juustoa, ja laita paprikat uuniin.
  7. Kun juusto on kullankeltaista ja rapsakkaa, paprikat ovat valmiita. Minulla taisi mennä n. 10-15 minuuttia.

Päälle voi halutessaan laittaa vielä oreganoa, tai muita yrttejä. Tarjoile vihreän salaatin kanssa. 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.