Proteiinipommin resepti

Olen nyt yrittänyt vähän tsempata taas tämän ruokavalioni kanssa. Olen palannut niin sanotusti perusasioiden pariin. Tällä viikolla tein yhtenä päivänä lohta, todella simppelillä reseptillä, jonka jaan nyt myös teidän kanssanne.

 

Kauppalistalle:

  • Kvinoaa

 

  • Lohta

 

  • tuoreita vihreitä papuja

 

  • soijaa

 

  • Mirin-riisiviinietikkaa

 

  • hunajaa

 

  • valkosipulia

 

  • kananmunia

Laita yhteen kattilaan munat keittymään ja toiseen kvinoa. Pistä samaan aikaan lohi paloina pannulle ja suolaa se hyvin. Voit myös käyttää muita mausteita ja valkosipulia mielen mukaan (itse laitoin 3 kynttä valkosipulia hienonnettuna). Lisää hetken kuluttua n. 0,5 dl Mirin-riisiviinietikkaa ja saman verran soijakastiketta. Lisää myös n. 1 rkl hunajaa. 

 

Laita pannulle myös tuoreet pavut, jotta ne ehtii hiukan maustua.

 

 

 

 

Aikaa valmistamiseen menee n. 10 minuuttia, joten tämän helpommaksi ruoanlaittoa ei oikein voi tehdä. Kvinoa sisältää myös proteiinia, joten melko proteiinirikas on tämä annos. Kastiketta voi kaataa myös kvinoan päälle, jotta se saa hiukan extramakua.

 

 

 

 

Helppoa & maukasta & terveellistä!:)

Kommentit

riina (Ei varmistettu)

oi näyttää ihan hirveen hyvältä :)

Erika (Ei varmistettu)

Pitääpä kokeilla, en ookkaan pitkään aikaan syöny lohta, enkä koskaan soijakastikkeella maustettuna! Näyttää superhyvältä :)

Paju (Ei varmistettu)

Kiitos inspiroivasta blogista Elisa! Tämä resepti menee kyllä välittömästi kokeiluun. :-) Itselläni on hankaluuksia syödä oikein - ja varsinkin säännöllisin väliajoin. Minusta kuoriutui viime vuoden puolella pääosin kasvissyöjä (kalaa ja kananmunia syön silloin tällöin) ja toivoisin kovasti hyviä, terveellisiä ja proteiinipitoisia ruokavinkkejä punaista lihaa välttäville! Kasviksia syön paljon, mutta yleensä lisään aterian lisukkeeksi rasvaisia juustoja, kuten halloumia ja fetaa. Olen täysin normaalipainoinen, mutta en tule koskaan pääsemään haluamiini tuloksiin, jos en pistä ruokavaliotani remonttiin. Tähän yhtälöön kun lisää vielä laiskan kokin ainekset ja lähes jokapäiväisen lounastauon Fafa'sissa, niin hyvä tulee... Mitä olet mieltä esimerkiksi tämänkaltaisesta ruokavaliosta: http://www.livtv.fi/ohjelmat/jutta-ja-superdieetit/ruokavaliot/uutinen/g...äskiä ?

-Paju.

Elisa (Ei varmistettu)

Hei!

Mielestäni tuo Jutan ruokavalio on tosi fiksun kuuloinen. Mulla on ollut vähän sama ongelma tuossa kasvisproteiinissa. Toki pavuista ja soijasta esimerkiksi saa proteiinia, mutta en ole löytänyt vielä mitään niin hyviä proteiininlähteitä, että voisin luopua lihasta. Joten valitettavasti minusta ei taida olla apua tässä asiassa.

Emmi (Ei varmistettu)

Nam, herkullisen näköstä! :)

Kysyisin yhtä asiaa, oot sanonu käyttäväs kasvojenpesussa joitain avokadoöljyjä. Ostatko ne luontaistuotekaupasta vai muusta kaupasta?

Elisa (Ei varmistettu)

Heii, joo luontaistuotekaupasta olen ostanut :)

ellis (Ei varmistettu)

Jos lohen suolaa pannulla ja vielä uittaa koko komeuden täyteen soijaa, ei annos kovin terveelliseltä vaikuta. Herkullinen varmasti, mutta vähän turhan paljon suolaa annoksessa.

Elisa (Ei varmistettu)

Noo, mielipiteet saa olla erilaisia :) japanilainen soija on melko vähäsuolaista, eikä tuo puoli desiä ole mielestäni kovin suuri määrä.

Kommentoi