Quinoaa ja täydellisiä kananmunia
Hyvää maanantaita kaikille, ja kiitos ajatuksia herättävistä kommenteista edelliseen kirjoitukseen! 🙂
Toivon ettei kenellekään tule mitään paineita lukiessaan tätä blogia. En todellakaan halua, että kenellekään tulee paha mieli tästä, vaan pyrin vain kannustamaan terveellisiin elämäntapoihin. Täytyy muistaa, että en minäkään elä aina superterveellisesti, viikonloppuna söin karkkipussin elokuvissa! Itselleen pitää olla siis armollinen, ja välillä voi hyvällä omalla tunnolla poiketa terveellisistä rutiineistaan, kun suurimman osan ajasta syö hyvin ja liikkuu.
Mutta nyt siis asiaan. Tein ensimmäistä kertaa quinoaa/kvinoaa eilen. Olin kuvitellut, että valmistaminen olisi jotenkin hankalaa, mutta se oli todella nopeaa ja helppoa. Kvinoaa voi käyttää pastan tai riisin tapaan, tai vaikkapa salaateissa tai kasvispihveissä. Siinä on enemmän proteiinia kuin riisissä tai muissa viljoissa ja se sisältää paljon välttämättömiä aminohappoja, ravintokuitua, rautaa ja magnesiumia. Kvinoa on myös täysin gluteiinitonta, se on punajuurelle ja pinaatille sukua.
Kvinoan kanssa oli taas kanaa ja vuohenjuustoa (näköjään meillä ei muuta syödäkään), parsakaalia ja keitetty muna.
Katsoin muuten yksi päivä ohjelmaa Hansin matkassa, ja opin täydellisen munankeittotaktiikan!
- Laita kananmunat kylmään veteen kattilaan, ja kattila liedelle.
- Odota, että vesi kiehuu ja anna munien kiehua 1 minuutti.
- Laita levy pois päältä ja odota 10 minuuttia.
- Sitten munat pois vedestä.
Todella helppoa, ja joka kerta on tullut täydellisiä munia.
Illalla söin myös kanaa ja kananmunaa, tällä kertaa avokadosalaatilla. Valkoinen kastike on vain kermaviiliä joka on maustettu valkosipulilla ja ripauksella suolaa.
Lähde täältä