Rakkain kirpparilöytö

Kenellekään ei varmasti enää tule yllätyksenä, että rakastan ostaa vaatteita kirppareilta. Vaatefilosofiaan muutenkin kuuluu se, että pyrin ostamaan trendien ulkopuolelta. Toisin sanoen tekemään ostopäätökseni niin, että tykkään vaatteesta, vaikka se ei olisi muodikas. Välillä kuitenkin omat silmät sokeutuu, kun trendit valtaavat katukuvan, mainokset, blogit ja lehdet. Saattaa alkaa kuvitella että pitää jostain vaatteesta, vaikka kyseessä onkin vain hetken hurahdus. Vanhat vaatteet onkin tässä ihan parhaita mittareita, sillä niihin rakastutaan trendeistä huolimatta. 

Yksi rakkaimmista kirpparilöydöistä on tämä kuusi vuotta sitten ostamani Luhdan talvitakki, joka on ehkäpä 60-luvulta(?) ja valmistettu Suomessa. Ostin sen aikoinaan itäkeskuksen Fidasta ja hintaa oli muistaakseni 12 euroa. Ihastuin sen täydelliseen väriin, ja malliin joka käy todella moneen tyyliin. Tätä on pidetty niin iltapukujuhlissa karvakaulurin kanssa kuin lököfarkkujen ja hupparin kanssa seuraavana päivänä. Parhaiten takki toimii mielestäni sukkahousujen tai pillifarkkujen kanssa, jolloin sen väljyys näkyy. Tällä kertaa koko asu oli kuitenkin mallia oversize, joten se ei niin tule esiin. 

Olen käyttänyt takkia niin paljon, että taas olisi aika parsia yksi napinläpi takaisin paikoilleen. Tähän on tullut aiemminkin ommenltua nappeja takaisin kiinni useampaan otteeseen ja siitä huolimatta se on joka talvi yksi eniten käyttämistäni takeista. On muuten ollut ihanaa, kun nyt on ollut niin monta aurinkoista päivää. Talvi ei olisi yhtään kamala, jos suurin osa päivistä olisi tällaisia. Toisaalta, silloin aurinkoa ei välttämättä osaisi arvostaa näin paljon. 

Tällä hetkellä ikkunasta pilkottaa ihan mielettömän näköinen auringonlasku. Tekisi melkein mieli vetäistä lenkkarit jalkaan, iskeä joku podcast korville ja suunnata rantaan tuijottelemaan tuota väriloistoa. Vielä joutuu kuitenkin muutaman tunnin puskemaan töitä. Siskoni soitti äsken ja ehdotti illallistreffejä tuohon lähiravintolaamme, joten illasta tuli heti parempi. Pitäisi enemmän tehdä tällaisia spontaaneja ehdotuksia arkenakin. Se sopii hyvin myös uudenvuodenlupauksiini: vähemmän tv:tä ja kännykälläoloa, enemmän aikaa perheen ja ystävien kanssa. 

Pictures: Annika Ollila

Kommentit

ElizabethRinne

Ihania kuvia ja sä säteilet kilpaa auringon kanssa! <3

Elisabet | www.fashionpoetry.eu

Elisa Lepistö

Voi miten ihanasti sanottu <3 kiiiitos!

JokiJohanna (Ei varmistettu) https://secondhandlifejohanna.blogspot.fi/

Ihanan väriharmonian olet luonut asullasi! Itsekin löysin eilen käytettynä hieman vuoresta rikki menneen kamelinruskean villakangastakin joka oli muuten moitteettomassa kunnossa. Pikkasen neulaa ja lankaa näytin takille niin on taas käyttökuntoinen! On ihanaa löytää uusia luottovaatteita käytettynä :)

https://secondhandlifejohanna.blogspot.fi/

Elisa Lepistö

Siiis just toi! Usein saa niin paljon aikaan pienelläkin vaivalla. Ja esimerkiksi kengille niin paljon enemmän käyttöikää kun jaksaa käyttää suutarilla :)

Elisa Lepistö

Kiitos! :) se on kyllä ihan ykkönen! 

Viivy (Ei varmistettu)

Ihana takki! Huomasin myös sun hiukset, jotka sointuu upeasti takkiin &lt;3 Siitä tulikin mieleen, olisitko jaksanut kirjoittaa siitä miten hoidat ja käsittelet hiuksiasi? Sinällään itsekäs postausehdotus, sillä mulla on tosi samanlaiset hiukset kuin sulla haha. Oon vaan ehkä maailman laiskin mun sinänsä paljon potentiaalia omaavien hiusten kanssa, enkä oikein osaa muuta kuin suoristaa ja sitäkin harvoin :D Miten sä oikeen föönäät sun pitkät kutrit? Fööni? Tökötit?

Mua jotenkin ahdistaa tunkea paljon aineita hiuksiin niin kaipasin siihenkin just vinkkiä, jos sulla on joku my go-to purnukka/suihke tms. :) Mun silmään näyttää että sä oot kans suht huoleton hiusten kanssa, mutta jotenkin ne näyttää aina ihanan tuuheilta, terveiltä ja ilmavilta

Elisa Lepistö

Haha, mä oon tosiaan todella huoleton. Jos föönaan, käytän sellaista Biozellin keratiinisuihketta. Yleensä annan kuitenkin kuivua ihan vaan luonnollisesti ja seuraavana päivänä suihkuttelen kuivashampoota. Nyt oon vedellyt muutamia päiviä näillä kiharoilla kun oon alkanut nukkua ranskanletillä. Siinä tulee kivan pöyhkeäksi tukka, eikä tarvii edes mitään aineita :)

Kommentoi