Raksalla tapahtuu: keittiö tällä hetkellä

DSC_5370.jpg

Täällä ehti näyttämään jo melko valmiilta juuri muuttomme jälkeen (tässä remppapäivityksessä) juuri ennen kuin vanha keittiö revittiin auki. Sen jälkeen keittiön kaappeihin tungettu kama ja muutenkin sinne piilotetut laatikot, jätesäkit ja muut purun alla olevat roinat valtasivat olohuoneen ja siisteys otti taas muutaman askelta taaksepäin. 

Hommat kuitenkin etenevät hitaasti mutta varmasti. Tilasimme keittiön A.S. Helsingöltä, joten odottelemme nyt sen saapumista. Jos firma ei ole entuudestaan tuttu, niin konseptiin kuuluu se, että keittiö rakennetaan Ikean rungon päälle. Meillä on tällä hetkellä siis se vaihe, että rungot on pystyssä, ja odottelemme ovien ja päätylevyjen saapumista.

Saareke on tosiaan todella iso ja sen keittiön puolella on 3 x 80 cm leveät laatikostot. Olohuoneen puolella on puolestaan vain 37 cm syvät kaapit 40 cm ovilla. Ainakin säilytystilaa pitäisi nyt olla reippaasti, enkä malttaisi odottaa että pääsee järjestelemään kaikkia paikkoja kunnolla. Nyt kun asiat on tungettu vähän minne sattuu ja niitä saa olla jatkuvasti etsimässä. 

DSC_5366.jpgDSC_5368.jpg

 

Hanat, allas ja vetimet ovat jo tulleet, mutta ne päästään asentamaan vasta myöhemmin. Meillä tosiaan jäi vanha astianpesukone, kaasuliesi, sekä uuni. Lukijan vinkistä tarkistin vielä että ne ovat standardikokoisia, joten mikäli ne haluaa (tai joutuu) vaihtaa myöhemmin, on se helppo tehdä. 

Keittiön takaseinän kanssa meillä tuli tosiaan hiukan mutkia matkaan kun vanhat kaakelit olivat niin tiukasti liimattuja, että seinä alkoi murentua kun niitä yritettiin poistaa. Piti tehdä pikapäätöksenä valinta siitä, otammeko sittenkin jonkinalaisen välitilan siihen, joka olisi mahdollista asentaa kaakeloinnin päälle. Pähkäilimme tätä muutaman ratikkapysäkinvälin verran matkalla töihin ja lopulta soitimme remontoijalle ja kysyimme, voisiko kaakeloinnin päältä vain tasoittaa seinä. 

Tämä onnistui ja siihen jää nyt tietysti pieni tasoero muuhun seinään verrattuna. Sen näkee sitten, häiritseekö se kuinka paljon, kun koko seinä on valmis. Pähkäilimme pitkään myös valoja, sillä sähköt oli valmiiksi vedetty seinään, joten ne olisi helppo korvata lampuilla. En kuitenkaan keksinyt, millaiset valot siihen haluaisin, kun emme halunneet niistä liian keittiönvalojen näköisiä. 

Yhtenä iltana ystävämme tulivat käymään, jotka asuvat naapurissamme ja joilla on aivan ihana koti. Kyselinkin heiltä ideoita lamppujen suhteen ja Sonjalta tulikin hyvä visio Lampe Gras -tyylisistä valaisimista. Googlailimme hetken ja löysimme hiukan edullisemman version Elloksen valikoimasta. Tilasimme kolme kappaletta mustan värisinä, mutta hiukan jännittää että miltä ne näyttää sitten seinässä ja onko kolme liikaa. Ihanat ne ainakin on, ja tuovat kivaa industrial vibaa mielestäni sisustukseen. Ne sopivat myös hyvin mustakarmiseen lasiseinään ja tiilipintoihin. 

DSC_5367.jpg

raksallatapahtuu4.jpg

Pahoittelut vähän epämääräisistä ja sotkuisista kuvista, mutta tällaista tämä raksaelämä nyt vain on 😀

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *