RANDOM THINGS

Jostain syystä en saa nyt mitään järkevää kirjoitettua lukemattomista yrityksistä huolimatta. Koska joku toivoi postausta kuulumisistani ja tekemisistäni, ajattelin jakaa tällaisia random-asioita viime päiviltä:

Olen ihastunut kovasti shakin peluuseen. Siinä on jotain lähes meditatiivistä, kun istahtaa pariksi tunniksi hiljaisuuteen ja keskittyy vain niihin nappuloihin. Se on myös hienolla tapaa samaan aikaan rauhoittavaa ja stimuloivaa. 

Istuin bussissa yhtenä päivänä etupenkillä, kun vanhempi englantia puhuva herrasmies Australian aksentilla pyysi kohteliaasti lupaa istua viereeni. Aloimme höpötellä ja pian kävi ilmi, että herra on kirjailija. Ehdimme muutaman pysäkinvälin aikana keskustella muun muassa muodista, sosiaalisesta mediasta, konsumerismista, Kiinasta ja tulevaisuuden näkymistä. Keskustelu oli kovin antoisaa ja hämmentyneenä nousin pysäkilläni pois. Mietin, kuinka paljon kaikilla bussissa istuvilla olisi varmasti aina annettavaa toisilleen, mutta suomalaiseen tyyliin emme koskaan avaa suutamme. 

Olen kuunnellut tuntitolkulla podcastejä. Ne on todella hyviä tällaiselle ajalle, kun tulee luettua paljon päivän aikana ja illalla haluaa vain irroittautua kaikesta, muttei kuitenkaan passivoida itseään television edessä. Sopii loistavasti myös kävelylenkeille. Kiinnostavaa kuunneltavaa voi etsiä esimerkiksi täältä: http://areena.yle.fi/radio/fakta-ja-kulttuuri 

Minulla on taipumusta sotkemaan, vaikka en viihdykään sekaisessa kodissa. Tämä on ärysttävä ristiriita ja haluaisin opetella siistimmäksi. Sen takia olen parin viikon ajan pyrkinyt muokkaamaan omaa käyttäytymistä siistimpään suuntaan tällaisella leikkimielisellä sakotussysteemillä. Jos minulta jää vaatteita, astioita tms. levälleen, maksan pienen "sakon" ja toki sama sääntö on myös poikaystävälläni. Tämä pieni sanktion mahdollisuus kannustaa laittamaan tavarat heti paikoilleen. 2 viikkoa tätä järjestelyä takana ja en voisi olla tyytyväisempi. Kotona on joka päivä siistiä ja tuntuu että ajatuskin kulkee paremmin kun ei tarvitse huolehtia sotkuista. Päätavoite tässä on tietty se, että nämä tavarat kulkeutuisivat omille paikoilleen heti jo ihan rutiininomaisesti. Veikkaan että nopeasti näin käykin! Voin suositella tätä lämpimästi muillekin sottapytyille. 

Leppoisaa sunnuntaita!  

Kommentit

Ella (Ei varmistettu)

Mikä se sitten on? :D

Ella (Ei varmistettu)

Siis mikä se sakko sitten on? :D

Elisa (Ei varmistettu)

:D Ne on siis rahasakkoja ja suuruus vähän vaihtelee rikkeen vakavuudesta johtuen. 2 euroa on kuitenkin vaan pahin sakko, joten enemmän se on sellanen psykologinen juttu ettei halua joutua maksumieheksi vaikkei se suuri summa olekaan :D

Milla (Ei varmistettu)

Tosi kiva postaus, mun mielestä tällaset arkiset höpöttelyjutut on toisinaan just niitä parhaita :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla! <3

Piu (Ei varmistettu)

Miten sulla menee sun lopputyön kanssa? Montako sivua on jo kasassa? Ollaan samassa tilanteessa, itsekin teen nyt opparia. Mulla on nyt 34 sivua valmiina. :D

Elisa (Ei varmistettu)

Mulla vasta 30. Enimmäkseen on tullut vaan luettua ja luettua :D Ja aika sillisalaattia tämä on edelleen. Nyt vaan pakko pusertaa, kun kolmen viikon päästä pitäisi lähettää kielentarkastukseen! Kamalasti tsemppiä sulle!!! Ainakin ihan opintojen loppumetreillä ollaan :)

Tiina (Ei varmistettu)

Kiva "randompostaus", ja sisälsi ajattelemisen aihettakin :) Ja vitsi miten ihana hame (ja mahtava kokonaisuus muutenkin), mistä olet hameen löytänyt? :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla! mä jo mietin että julkaisenko lainkaan kun ei tässä ollut mitään punaista lankaa :D Ja kiitos :) Tuo villahame on Monkista, mutta n. 5 vuotta vanha :/

Dieettidaami (Ei varmistettu)

Tuo sakkosysteemi tulee HETI käyttöön, ihan mainio idea :D

http://dieettidaamin.blogspot.com/

Elisa (Ei varmistettu)

Hahaa, loistavaa! Se on siis ollut niiin hyvä juttu että suosittelen kokeilemaan :D Ja jos ei auta, niin pitää nostaa sakkosummaa ;)

Kommentoi