Ruokainspistä Kreikasta & Tsatsikiresepti

Yksi parhaista asioista reissuissa on mielestäni ulkona syöminen. Käyn melko harvoin ravintoloissa Suomessa ollessani, joten matkoilla on sitäkin ihanampi istahtaa alas ja antaa jonkun muun hoitaa ruoanlaitto. Kreikassa tuli syötyä lammasta, oliiveja, saganaki juustoa ja yliannostus tsatsikia.

 

Kiitos muuten lukijalle, joka vinkkasit Tamam-ravintolasta. Ajoimme yhtenä iltana Rhodokselle, vaikka asuimmekin sen ulkopuolella ja suunnistimme tähän suloiseen perheravintolaan. Ruoka ja viini oli ihan älyttömän hyvää ja tunnelma ihana!

 

 

Tsatsiki on ollut pienestä pitäen yksi lempiherkuistani. Sen tekeminen on todella helppoa. Tarvitset vain kurkun, kreikkalaista jogurttia, valkosipulia ja ripauksen suolaa. Raasta ensin kurkku ja valuta ylimääräinen neste siivilässä pois. Lisää joukkoon n. 1 tl suolaa, 1-2 valkosipulin kynttä puristettuna ja 3dl kreikkalaista jogurttia. Päälle voi rouhia hiukan pippuria jos haluaa.

Kommentit

Isse (Ei varmistettu)

Näyttääpäs hyvältä! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Joo mullekin tuli kamala nälkä kun näitä lisäili :D

Sirkka (Ei varmistettu)

Hei! Mikä on paras tapa polttaa rasvaa? Rasvaahan ei voi polttaa paikallisesti esim. reisistä, mutta miten saisin tehokkaasti rasvan pois ongelma-alueiltani eli vatsalta ja reisiltä?

Elisa (Ei varmistettu)

En valitettavasti osaa vastata tähän. Omasta mielestäni paras tapa poistaa rasvaa on laittaa ruokavalio kuntoon. Syödä paljon kasviksia ja proteiinia monta kertaa päivässä! Sen lisäksi tekisin aerobista, esim. hiit-lenkkejä ja lihaskuntotreeniä muutaman kerran viikossa:)

Rena (Ei varmistettu)

Here in Germany we have a lot of Greek restaurants, although I have to admit, that I don´t like it really to eat there because I don´t like meat and this is what there is mostly offered.

But the food on your pictures is very yummy :)

xx from Bavaria/Germany, Rena

www.dressedwithsoul.blogspot.de

Elisa (Ei varmistettu)

I guess you're right! Allthough greek salad is for vegetarians too;)

Eve (Ei varmistettu)

Meillä tehdään tuo tsatsiki aina silleen, että kurkun raastamisen jälkeen ripotellaan suolaa ja hieman sekoitetaan, kun se auttaa sitä nestettä poistumaan eikä näin ollen tsatsikista tule niin vetistä :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hei hyvä vinkki! Kiitos:) Pitää tehdä seuraavalla kerralla niin!

annemi / 52weeksofdeliciousness (Ei varmistettu)

Ai että, kreikkalainen ruoka on ihanaa!

Elisa (Ei varmistettu)

Niiiin on!:) Jotenkin niin ihanan raikasta ja kevyttä.

Noona (Ei varmistettu)

Suosittelen testaamaan ravintola Zorbasta, brahenkentän laidalla. Aivan mieletön kreikkalainen! Käsittääkseni stadin vanhin, ja autenttisin kreikkalainen ravintola :) mmm.

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä! Kuulostaa hirmu tutulta, mutta en muista kyllä käyneeni:)

Erika M. (Ei varmistettu)

Ahhh Tamam! Memories! Olin myös Rhodoksella kk sitten ja jonotettiin parina iltana Tamamiin. Oli kyllä sen arvoista <3

nella (Ei varmistettu)

Heip!
Joku tais jossain postauksessa kysellä misyä ostat reenivaattees.. voin suoditella sportamorea. Nopea toimitus ja aikas edullisia ! Ihania postauksia jälleen :) sulla on upee kroppa!

Kommentoi