Ruokaisa vesimelonisalaatti

DSC_2850.jpg

Meillä on tapana aina Nycissä ollessamme tehdä tällaista feta-vesimeloni-minttu-salaattia. Ystävämme Satu on sen joskus meille esitellyt ja siitä lähtien sitä on tullut tehtyä jokaisella reissulla. Se on ihanan raikas ja kevyt iltapala ja varsinkin kaiken pizza- ja hampurilaisähkyn jälkeen kaipaa jotain sellaista. Siinä ei ole siis mitään muuta kuin noita kolmea ainesosaa. Jostain syystä sitä ei tule koskaan tehtyä Suomessa. 

Yhtenä päivänä aloin kuitenkin himoitsemaan sitä lounaalla. En halunnut ihan niin kevyesti syödä, joten päätin tehdä siitä vähän ruokaisamman version. 

DSC_2844.jpg

Tästä tuli lopulta melko kesäinen ruoka, mutta niin herkullinen, että se inspiroi kehittelemään vähän syksyisemmän version myös. Puikulaperunoista tuli myös niin hyviä, että niitä tulee varmasti tehtyä jatkossakin. Söimme ensimmäisenä päivänä perunat lämpiminä, mutta ne toimivat hyvin seuraavana päivänä kylminäkin. Lisäsimme vielä Lidlin valmishummusta sekaan. 

DSC_2843 copy.jpg

Pese puikulaperunat ja asettele kokonaisina kuorineen pellille. Kaada oliiviöljyä niiden päälle ja sirottele sormisuolaa. Paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia. Revi mintunlehdet ja salaatti pohjaksi ja pilko loput ainekset. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. 

Hyvää ruokahalua!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.