Salaatti ilmakuivatusta kinkusta, vuohenjuustosta ja viikunasta
Olenkohan ainoa ihminen, joka suunnittelee ruokiaan lähinnä Pinterestin perusteella? Katselen kauniita ruokakuvia ja yritän päätellä, mitä ne pitävät sisällään. En ikinä lue reseptejä niiden takaa, vaan keksin itse miltä ne voisivat maistua. Tämäkin leikkuulautasalaatti syntyi Pinterest-kuvaa ihailemalla.
Tähän ei mene kuin 5 minuuttia valmistukseen, eli lähinnä kinkkujen erotteluun, viikunan leikkuuseen ja kastikkeen sekoitukseen. Täydellinen ruoka kiireiseen arki-iltaan, kun takki on ihan tyhjä kotiin tullessa, mutta haluaa kuitenkin jotain herkullista lautaselle.
Resepti (2 henkilölle):
1 ruukku rucolaa
120 gr ilmakuivattua kinkkua
n. 50 gr vuohenjuustoa
4 pientä viikunaa
kastike:
oliiviöljyä
1 sitruunanmehu
ripaus suolaa
päälle pippuria
Huuhtele rucolat ja revi tarjoiluastialle. Erottele kinkut toisistaan, leikkaa viikunat kuuteen osaan ja murusta vuohenjuusto päälle. Valmista kastike toiseen astiaan lorauttamalla hiukan oliiviöljyä ja puristamalla sitruunan mehu. Mausta ripauksella merisuolaa ja rouhi koko komeuden päälle pippuria.