Salaatti ilmakuivatusta kinkusta, vuohenjuustosta ja viikunasta

DSC_1480.jpg

Olenkohan ainoa ihminen, joka suunnittelee ruokiaan lähinnä Pinterestin perusteella? Katselen kauniita ruokakuvia ja yritän päätellä, mitä ne pitävät sisällään. En ikinä lue reseptejä niiden takaa, vaan keksin itse miltä ne voisivat maistua. Tämäkin leikkuulautasalaatti syntyi Pinterest-kuvaa ihailemalla. 

Tähän ei mene kuin 5 minuuttia valmistukseen, eli lähinnä kinkkujen erotteluun, viikunan leikkuuseen ja kastikkeen sekoitukseen. Täydellinen ruoka kiireiseen arki-iltaan, kun takki on ihan tyhjä kotiin tullessa, mutta haluaa kuitenkin jotain herkullista lautaselle. 

Resepti (2 henkilölle):

1 ruukku rucolaa

120 gr ilmakuivattua kinkkua

n. 50 gr vuohenjuustoa

4 pientä viikunaa

kastike:

oliiviöljyä

1 sitruunanmehu

ripaus suolaa

päälle pippuria

Huuhtele rucolat ja revi tarjoiluastialle. Erottele kinkut toisistaan, leikkaa viikunat kuuteen osaan ja murusta vuohenjuusto päälle. Valmista kastike toiseen astiaan lorauttamalla hiukan oliiviöljyä ja puristamalla sitruunan mehu. Mausta ripauksella merisuolaa ja rouhi koko komeuden päälle pippuria. 

DSC_6997.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.