Seesamilohikulho riisinuudelilla
”Voidaanko tehdä sitä mun lempiruokaa taas?” kysyy poikaystävä nykyään harva se päivä. Itse olen melkoisen kyllästyvä sorttia, joten en jaksa kovin montaa kertaa syödä ihan identtisiä illallisia. Sen takia tämä vakkariannos on saanut melko monta variaatiota tässä viime päivien aikana. Tällä viikolla muuttuva komponentti oli lohi. Lasinuudelit tuntuvat sen sijaan pitävän pintansa tämän talouden illallispöydässä.
Raa’at kasvikset:
- 3 porkkanaa höylättyinä lastuiksi
- 1/2 kurkku suikaleina
- 2 kevätsipulin varret
- 1 chili hienonnettuna
- 1 avokado
Lohi:
- n. 300 gr lohta
- 1/2 dl soijaa
- 1/2 dl Mirin riisiviinietikkaa
- 2 valkosipulin kynttä
- ripaus suolaa
Paista lohi kuumalla pannulla ja lisää kastikeainekset. Anna niiden kiehahtaa, ja ota pois liedeltä. Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan.