Sitruunainen Carbonara

DSC_5048.jpg

Kesällä on tullut kokkailtua aivan liian vähän. Yhtenä päivänä tuntui kuitenkin siltä, että on pakko linnoittautua kotiin koko päiväksi ja tehdä jotain herkkuruokaa. Pelasimme Xboxilla Raymania, katsoimme piirrettyjä ja paistoimme lettuja. Sain ihan järkyttävän pastahimon, ja päätimme lähteä hakemaan Carbonara-aineksia. Halusin kuitenkin hiukan raikastaa perinteistä reseptiä, joten lisäsin joukkoon sitruunaa ja basilikaa. Toimi varsin hyvin tällä kombolla!

Kauppalistalle:

Tagliatelle-pastaa

Parmesania

3 valkosipulin kynttä

1 sitruuna

2 kananmunaa

1 paketti pekonia

1 ruokakerma

suolaa & pippuria

Basilika

Keitä pasta ja valuta kylmässä vedessä. Pilko pekoni pieniksi paloiksi ja paista kuumalla pannulla rapeaksi. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet ja paista vielä hetki. Raasta sitruunan kuori astiaan, leikkaa sitruuna puoliksi ja säästä. Lisää kananmunat, ruokakerma, basilika ja parmesan. Sekoita kastike tasaiseksi. Lisää pannulle pasta ja sekoita kastike joukkoon. Rouhi päälle pippuria ja halutessasi myös basilikaa sekä parmesania. Purista sitruunanmehua oman maun mukaan.

DSC_5040.jpg

DSC_5042.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma