Sukiyaki kastike
Olen unohtanut kertoa yhdestä lempikastikkeestani, jonka olen aikoinaan bongannut Julian blogista. Julialla on muutenkin ihania ruokavinkkejä ja vaikka en yhtä taitava kokki ole, olen saanut inspiraatiota moneen ruokaan sieltä.
Olen tehnyt kastiketta ilman Sakea ja sokeria, jotka Julia mainitsee omassa reseptissään. Minun astetta laiskempaan versioon tulee vain:
- valkosipulin kynsi
- tilkka öljyä
- n. 1 dl Miriniä (makeaa riisiviiniä, jota saa useammista kaupoista)
- n. 1 dl Soijakastiketta
- runsas teelusikallinen hunajaa
Teen sen yleensä erilisessä kattilassa niin, että ensin kuullotan puristetun valkosipulin kynnen öljyssä. Sen jälkeen lisään Mirinin, soijan, hunajan ja annan niiden porista hetken. Tällä kertaa kaadoin sen vielä pannulle ja annoin kanojen oikein imeä maun itseensä.
Lisukkeena oli salaattia kirsikkatomaateilla, paprikalla, herkkusienillä ja mozzarellalla.
Koska kastike oli jonkin aikaa pannulla, siitä tuli hiukan siirappimaista. Normaalisti se on ollut valuvampaa. Oikein maukasta oli kuitenkin ja sopi kevyen salaatin seuraksi.