Sukiyaki kastike

Olen unohtanut kertoa yhdestä lempikastikkeestani, jonka olen aikoinaan bongannut Julian blogista. Julialla on muutenkin ihania ruokavinkkejä ja vaikka en yhtä taitava kokki ole, olen saanut inspiraatiota moneen ruokaan sieltä.

Olen tehnyt kastiketta ilman Sakea ja sokeria, jotka Julia mainitsee omassa reseptissään. Minun astetta laiskempaan versioon tulee vain:

  • valkosipulin kynsi
  • tilkka öljyä
  • n. 1 dl Miriniä (makeaa riisiviiniä, jota saa useammista kaupoista)
  • n. 1 dl Soijakastiketta
  • runsas teelusikallinen hunajaa

Teen sen yleensä erilisessä kattilassa niin, että ensin kuullotan puristetun valkosipulin kynnen öljyssä. Sen jälkeen lisään Mirinin, soijan, hunajan ja annan niiden porista hetken. Tällä kertaa kaadoin sen vielä pannulle ja annoin kanojen oikein imeä maun itseensä.

 Lisukkeena oli salaattia kirsikkatomaateilla, paprikalla, herkkusienillä ja mozzarellalla.

 Koska kastike oli jonkin aikaa pannulla, siitä tuli hiukan siirappimaista. Normaalisti se on ollut valuvampaa. Oikein maukasta oli kuitenkin ja sopi kevyen salaatin seuraksi.

Kommentit

HerminiCa (Ei varmistettu)

Itse teen myös tuota monesti! Ja hirmu ihanaa porkkanapyreen kanssa ! :D

Elisa (Ei varmistettu)

Pitääpä kokeilla! Mitä laitat porkkanapyreeseen? :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Hei Elisa, saanko kysyä millä painoilla punnerrat jalkaprässissä? Itse olen monta vuotta sitten tehnyt 110 kilolla ja nyt uudelleen saliharrastuksen alottaneena 68kg menee hädintuskin ja erittäin hampaat irveessä. En pysty ymmärtämään miten ennen 10kiloa hoikempana jaksoin niin kovilla painoilla! Olenki miettinyt voiko nuo painot vaihdella eri laitteissa :D Kiinnostaisi kovasti tuo tieto ni saisi jotain osviittaa :)

Elisa (Ei varmistettu)

Toki saa kysyä :) musta tuntuu myös, että niissä on eroja. Mutta oon tehnyt nyt 75:llä kilolla jonkin aikaa, sellaisessa missä se paino tulee tuohon hartioille. Tiedätkö sen laitteen? Ja muistelin myös, että joskus teiniaikoina olen tehnyt myös 100:lla kilolla sellaisessa makuuprässissä :D iisisti vaan ja pikkuhiljaa painoja lisäämällä kyllä se 110 menee kohta taas ;)

Anonymous (Ei varmistettu)

Kiitti vastauksesta! :) En taida tietää kyseistä laitetta, tiiän vaan ne missä työnnetään jaloilla yläviistoon ja sitten tuo missä ite teen, eli työnnetään suoraan eteenpäin. Juu toivotaan että kesällä menis jo toi pelottava 110, se on vaan hullu laite, ihan täyttä tuskaa treenata ku kovat painot, ei muissa tuu samanlaista oloa!! Mutta eiköhän tuloksiakin ala sitten näkymään! ;)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihan varmasti alkaa näkymään! Tsemppiä treeneihin :)

Nesi (Ei varmistettu)

Nam! Testiin menee:)

Elisa (Ei varmistettu)

Tohon jää koukkuun ;) Kun se on vielä niin helppo valmistaa. Ja ainekset löytyvät melkein aina kotoota!

Kommentoi