Sunnuntain herkutteluun

Monilla meillä herkuttelu kuuluu johonkin tiettyyn hetkeen tai tapahtumaan. Se voi olla itsensä palkitsemista, stressinlievennystä, surun hoitoa tai vaikkapa matkaevästä. Monissa näissä ei mielestäni olekaan mitään vikaa. Itsekin liitän karkkipussin leffateatteriin, ja vaikka välillä tulee syötyö esimerkiksi viinirypäleitä, niin eihän se nyt vaan ole sama asia. Elokuvissa tulee kuitenkin käytyä sen verran harvoin, ettei karkinsyömiselle ole mitään estettä. 

Jos kuitenkin liittää herkuttelun johonkin jokapäiväiseen tapahtumaan tai tilanteeseen, voi olla hyvä keksiä jotain vähän parempia herkkuja sen karkkipussin tilalle. Makeanhimo talttuu nimittäin muillakin tavoilla, kuin suklaalevyllä tai irtokarkeilla. Parasta näissä vaihtoehtoisissa herkuissa on kuitenkin se olo, minkä ne jättävät jälkeensä. 

Yhtenä päivänä näin kaupassa tällaisen jättimäisen vesimelonin ja päätin tehdä hedelmäsalaatin sen sisään. Välipalasta tuli niin hauskan näköinen, että mietin kuinka se sopisi hyvin jälkiruoaksi dinnerille. Se ihastuttaa myös helppoudellaan. Leikkasin ensin vesimelooniin ristikon, jonka jälkeen kaiversin sisuksen isolla lusikalla pois. Näin palat olivat valmiina kuutioina. Sen lisäksi laitoin mangoa, banaania, passionhedelmää, mustikoita, minutn lehtiä ja camu camu-marjoja. 

Mukavaa sunnuntaita! Illalla tulossa vielä uusi treenihaaste.

The other day I made this watermelon bowl with different fruits and berries, such as passion fruit, bananas, mango, blueberries and camu camu. Perfect alternative for weekend snacking.  Have a great Sunday! Later today I will post next week's workout challenge!

 

Kommentit

EricaK
EricaK

Nam. Reissujen parhaisiin puoliin kuuluvat ehdottomasti tuoreet hedelmät, ensi talvea odotellessa ;) Onneksi täältä Suomestakin saa nykyään ylipäätään niitä vähän eksoottisempiakin hedelmiä!

Elisa Lepistö

On kyllä! Ja saahan Suomesta vaikka mitä, eikä ne vähemmän eksoottisetkaan yhtään hullumpia ole. Kohta saa taas marjoja torilta! :)

annamarieo (Ei varmistettu) http://annamariesblogg.blogspot.fi/

Nam! Tuoreet hedelmät voittaa muut snacksit 100-0. Ja minttukin on niin hyvää kaiken kanssa :)

Elisa Lepistö

Sanopa muuta! Vaikka kyllä jotkut tilanteet kaipaa sen rehellisen karkkipussinkin :D

Miffa.s (Ei varmistettu) http://www.miffas.com

Siis tää näyttää niin herkulliselta! Tuli samantie sellanen fiilis, että haluun järkätä vaikka brunssin ja tarjota kunnon hedelmäpommin jälkkäriks. Asun vielä reilu kuukauden Jamaikalla, joten pitäis varmaan hyödyntää tätä runsasta hedelmätarjontaa :) Hahah ja täysin samaa mieltä siitä, että irttarit kuuluu leffaan :D

Elisa Lepistö

Todellakin! Ja siiis oooh, Jamaikalla! Nyt vaan hedelmäapajille ;)

Ns (Ei varmistettu)

Jos on enemmän suolaisten hekuttelija, niin kannattaa vaihtaa sipsit sun muut vihanneksiin ja dippailla niitä! :) Ite oon tän talven aikana tosi usein dippaillu porkkanaa ja kurkkua ja nyt koitan myös totutella paprikaan. Mulle tää on ainakin tosi helppo tapa lisätä kasviksia omaan ruokavalioon, kun muuten en niitä oikeen osaa laittaa ruuaksi.

Kommentoi