Sunnuntain stressipoistoa

Sunnuntai, suursiivous takana, tuuletus koko asunnossa, raikas tuulenvire käy välillä sekoittamassa tukkaa, nenässä tuoksuu edelleen aamukahvi, stereoissa pauhaa Aretha Franklin ja lintujen viserrys kantautuu avoimesta ikkunasta korviin. Aikamoista!

Aamu alkoi kuitenkin hiukan eri tavalla, kun takana oli taas liian lyhyeksi jääneet yöunet ja aamustressi tulevan viikon hoitamattomista asioista. Onneksi tällaiseen ahdistukseen aina auttaa se, että tekee edes vähän asioita. Alkaa purkamaan sitä hoidettavien asioiden kasaa esimerkiksi siivoamalla sen elintilansa sellaiseksi, että on hiukan helmpompi hengittää.

Nyt mietin, kuinka eri tavalla tämä päivä olisi voinut mennä jos olisin jäänyt makaamaan sänkyyn pimennysverhot suljettuina ja tuskailemalla sitä koko päivän, että viikonloppu on kohta ohi. Tällaisiakin päiviä on tullut elämän aikana tehtyä ja täytyy kyllä sanoa, että toimeliaisuus on todella paljon parempi vaihtoehto. 

Kaikki tietävät, että se mihin keskityt, lisääntyy. Kun jää pyörittelemään to do -listaa päähänsä ja uhriutuu sellaiseksi reppanaksi (kuten minä aamulla), alkaa ennuste toteutua. Kun puolestaan huijaa itselleen hetkeksi pienen tarmon päälle ja alkaa keskittyä kaikkeen mukavaan, alkaa nekin asiat yhtäkkiä tuplaantua. Sekin jo auttaa, että kirjoittaa kaikki mielessä pyörivät asiat ylös. 

Seuraavaksi ajattelin käydä hakemassa lounasta, maksaa muutaman laskun, ja loppupäiväksi suunnata ulos. Kaikkea ei tarvitse tehdä tänään, onhan nyt kuitenkin sunnuntai! Ihanaa viikonloppua <3

Pictures: Sara Vanninen

Kommentoi