SUPERKEVYT: VAALEAA KALAA VALKOVIINIKASTIKKEESSA
Alkusyksyn ruokavalion keventelyt jatkuvat täällä. Teimme porukalla todella hyvää ruokaa yhtenä päivänä. Tytöt olivat bonganneet sen Me naiset lehdestä. Se oli niin maukasta, että kokkailimme saman setin maanantaina isäni kanssa. Otin samalla kuvat jokaisesta vaiheesta.
4 annosta:
- 2 fenkolia
- 4 valkosipulin kynttä
- 2 sipulia
- 3,5 dl kuivaa valkoviiniä
- 4 dl kasvislientä
- 20 kirsikkatomaattia
- jokaiselle oma kalafilee (esim. siika tai kuha)
- pippuria & suolaa maustamiseen
Ensin siisti fenkoli ja leikkaa siitä suikaleita.
Laita suikaleet laakeaan pannuun öljytilkan kanssa ja viipaloi sipuli ja purista valkosipulit mukaan.
Mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele noin 5 minuuttia, kunnes fenkoli on pehmentynyt.
Lisää kasvisliemi, valkoviini ja puolitetut kirsikkatomaatit. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
Sillä välin kun kastike kiehuu, voit paistaa kalat. Laita valmiit kalat lautaselle ja kaada kastike päälle. Viikonloppuna söimme tavallisista lautasista ja eilen syvistä. Voi itse valita, haluaako että ruoka on enemmän keittomainen. Melko eri näköiset annokset ainakin tuli kummallakin kerralla.