SUPERTERVEELLINEN VAIHTOEHTO PASTALLE

Olen jo pidemmän aikaa haaveillut sellaisesta "höylästä" jolla saa aikaiseksi tällaista pitkää spagetin näköistä silppua. Rakastan pastaa nimittäin yli kaiken, mutta en haluaisi syödä sitä niin usein koska se ei varsinaisesti ole mitään terveysruokaa. Pastan kanssa minun tulee harvemmin tehtyä erillistä salaattiakaan, joten ruokaympyrä jää aika vajaaksi. 

Olen yrittänyt tavallisella raastimella kuorimaveitsellä saada tämän näköistä silppua aikaan, mutta yritykset ovat olleet aika säälittäviä. Viime viikolla marssin vihdoin Stockalle ja ostin tällaisen Julienne-kuorijan. Maksoi n. 10 euroa ja nyt kun tiedän nimen tälle vempaimelle, googlailin ja huomasin että niitä saa halvemmallakin, esim. täältä.

Kokeilin sitä heti samana päivänä kesäkurpitsaan. Paistoin kanat ensin pannulla ja samalla raastoin (raastin?) kaksi kesäkurpitsaa suikaleiksi. Kun kanat oli valmiit, heitin kesäkurpitsat pannulle ja pyörittelin öljytilkassa. Murensin myös hiukan vuohenjuustoa mukaan antamaan lisämakua. 

 "Pasta" oli jopa yllättävän herkullista ja aion tehdä tätä eri variaatioilla varmasti jatkossa useimminkin. Kokeilin jo perinteisen bolognese-kastikkeen kanssa porkkanoilla ja kesäkurpitsalla ja toimi aivan yhtä hyvin. Ihan loistava terveysherkku tavallisen pastan tilalle. Tällä kuorijalla saa varmasti tehtyä kivoja salaattejakin. Se on nimittäin kummallista, miten maku muuttuu riippuen siitä, missä muodossa se tulee. Kyllähän pastassakin esimerkiksi tagliatelle maistuu ihan erilaiselta kuin makaroni. 

Kommentit

Elita (Ei varmistettu)

Oih Mä oon myös haaveillu tosta veitsestä. Mikä se siis noista oli? Tai mikä sen nimi on? :)

Elisa (Ei varmistettu)

Sen nimi on Julienne kuorija ja niitä on erilaisia eri hintaluokissa :) Veikkaan että kaikilla tulee aika samaa jälkeä!

lillamy (Ei varmistettu)

Täytyy ostaa tällainen, kiitos vinkistä :)

Elisa (Ei varmistettu)

Eipä mitään :) Mä oon ihan innoissani tehnyt tästä nyt kokoajan "pastaa" :D

Tiia (Ei varmistettu)

Hei kiitos vinkistä! Oon jo pitkään etsinyt tota kuorijaa juuri kesäkurpitsapastaa varten, pitää nyt ostaa :) Ja innolla odotan lisää reseptivariaatioita tästä!

http://www.kulkeva.blogspot.fi

Elisa (Ei varmistettu)

Jee! :) Joo tosiaan mäkin mietin tosi kauan että mikä toi nyt on nimeltään ja mistä sitä vois lähteä etsimään :D

Tiiasara (Ei varmistettu)

Ei taida postikuluineen tulla tota kautta halvemmaksi :( Olisi ollut kiva nähdä kuorijasta kertovassa postauksessa kuva myös itse kuorijasta.

Elisa (Ei varmistettu)

Noo, toi nyt oli vaan esimerkki :) Niitä saa varmaan kaikista Prismoista sun muista kun vaan kysyy tolla nimellä.

sane shaw (Ei varmistettu)

Jes! Taas yksikeino välttyä turhilta hiilihydraateilta! Toivottavasti on oikeasti hyvää. Aion kokeilla hetimiten.

Elisa (Ei varmistettu)

Mulle ainakin ihan herkkua! Mutta toisaalta pidän tosi paljon kesäkurpitsasta. Toivottavast maistuu sullekin! :)

Annika (Ei varmistettu)

Moi! Kiitos vinkistä:) ostin juuri ruohonjuuresta jotakin diet food merilevästä tehtyä lähes kaloritonta pastaa, mutta paketti maksoi yhdeksi annokseksi aika paljon...

http://wonderfulworkout.blogspot.fi/

Kommentoi