SUPERTERVEELLINEN VAIHTOEHTO PASTALLE

Olen jo pidemmän aikaa haaveillut sellaisesta ”höylästä” jolla saa aikaiseksi tällaista pitkää spagetin näköistä silppua. Rakastan pastaa nimittäin yli kaiken, mutta en haluaisi syödä sitä niin usein koska se ei varsinaisesti ole mitään terveysruokaa. Pastan kanssa minun tulee harvemmin tehtyä erillistä salaattiakaan, joten ruokaympyrä jää aika vajaaksi. 

Olen yrittänyt tavallisella raastimella kuorimaveitsellä saada tämän näköistä silppua aikaan, mutta yritykset ovat olleet aika säälittäviä. Viime viikolla marssin vihdoin Stockalle ja ostin tällaisen Julienne-kuorijan. Maksoi n. 10 euroa ja nyt kun tiedän nimen tälle vempaimelle, googlailin ja huomasin että niitä saa halvemmallakin, esim. täältä.

Kokeilin sitä heti samana päivänä kesäkurpitsaan. Paistoin kanat ensin pannulla ja samalla raastoin (raastin?) kaksi kesäkurpitsaa suikaleiksi. Kun kanat oli valmiit, heitin kesäkurpitsat pannulle ja pyörittelin öljytilkassa. Murensin myös hiukan vuohenjuustoa mukaan antamaan lisämakua. 

 ”Pasta” oli jopa yllättävän herkullista ja aion tehdä tätä eri variaatioilla varmasti jatkossa useimminkin. Kokeilin jo perinteisen bolognese-kastikkeen kanssa porkkanoilla ja kesäkurpitsalla ja toimi aivan yhtä hyvin. Ihan loistava terveysherkku tavallisen pastan tilalle. Tällä kuorijalla saa varmasti tehtyä kivoja salaattejakin. Se on nimittäin kummallista, miten maku muuttuu riippuen siitä, missä muodossa se tulee. Kyllähän pastassakin esimerkiksi tagliatelle maistuu ihan erilaiselta kuin makaroni. 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.