Sushihimoon merileväpötkylöitä

Rakastan sushia, mutta en viitsi syödä sitä kovin usein sen suuren riisimäärän takia. Yhtenä päivänä lueskelin Vilman blogia ja inspiroiduin Nori-merileväwrapeistä. Halusin heti kokeilla tällaista terveellisempää versiota sushista.

Merilevähän on kovin terveellistä. Se sisältää paljon vitamiineja ja kivennäisaineita ja sitä pidetäänkin maailman ravintoainerikkaimpana kasvina. Itse olen syönyt Nori-levää aiemmin vain susheissa. Näitä uusia pötkylöitä tulen varmasti tekemään jatkossa useampaan otteeseen!

Synnittömät sushihimon poistajat:
Kauppalistalle:

  • Nori-merilevä arkkeja
  • Soijaa
  • Wasabia
  • Maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 porkkana
  • 1 kurkku
  • Quinoaa
  • Katkarapuja/ lohta
  • 1 avokado

Aloita keittämällä n. 0.5- 1 dl Quinoaa. Sillä aikaa leikkaa porkkanasta ja kurkusta mahdollisimman ohuita lohkoja. Huuhtele jäiset katkaravut lävikössä ja pilko avokado valmiiksi. Kaada pieneen kuppiin soijaa ja toiseen Wasabia.Laita ohut kerros valmista Quinoaa levän päälle koko matkalle tai vain osalle siitä. Laita sen päälle porkkanat, kurkut, katkaravut, avokadot ja pienet tuorejuusto & wasabi sutaisut. Kääri valmiit rullat pötköksi, mutta sulje pötkön toinen pää alhaalta samalla tapaa kuin tortilla (helpottaa syömistä).Sitten vain dippailemaan rullia wasabiin ja soijaan. Oli mielestäni todella hyvää. 🙂 Kivaa viikonloppua kaikille!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.