Suussa sulavaa kasvisruokaa
Alkuviikosta postailin ruokainspiraatiota kuvien muodossa. Seassa oli yksi kuva munakoisoruoasta, jota halusin heti päästä kokeilemaan. Tämä sopii loistavasti kesällä grillijuhliin tai muuten vain lisukkeeksi.
En osannut päättää, käytänkö munakoisoa vai kesäkurpitsaa, joten ostin kummatkin. Omaksi suosikikseni nousivat lopulta kesäkurpitsaversiot.
Kauppalistalle:
- Tomaatteja
- Kesäkupitsa/munakoiso
- Valkosipulia
Tarvitset myös pienen tilkan öljyä sekä juustoa maun mukaan. Olisin halunnut käyttää fetajuustoa, mutta pienessä kaupassamme ei ollut sitä saatavilla. Tyydyin Aurajuustoon ja se toimi myös oikein hyvin. Aloitin laittamalla uunin lämpenemään 200 asteeseen. Käytin kiertoilma-grillivastusta. Pesin vihannekset ja viipaloin ohuiksi paloiksi. Asettelin munakoisot ja kesäkurpitsat leivinpaperille ja pirskottelin hiukan öljyä päälle.
Lisäsin valkosipulia ja tomaatit.
Päälle ripottelin Aurajuustoa ja laitoin pellin uuniin. Grillivastus käräyttää juuston melko nopeasti, joten annoin sen olla vain n. 10 minuuttia.
Jos ei ole grillivastusta käytettävänä, ottakaa pois silloin kun juusto on kullanruskeaa.
Päälle leikkasin vielä hiukan tuoretta ruohosipulia.
Koska jostain piti hiukan saada proteiiniakin, leikkasin avokadon kahtia ja täytin kuopat isoilla katkaravuilla. Päälle laitoin sitruunapippuria ja ruohosipulia. Tämä on helppo ja ravitseva välipala myös itsessään.
Mukavaa viikonlopun alkua kaikille! :)