Syysväsymyksestä eroon!

DSC_8491.jpg

En tiedä johtuuko se siitä, että jo elokuussa alkoi ilmat kylmenemään, vai mistä, mutta parin viikon sisään on syysväsymys ottanut kunnolla otteeseensa. Illalla väsyttää, aamulla väsyttää ja päivälläkin on vähän puolikas olo. Mikään ei oikein kiinnosta, ei edes ne kivat jutut. Unentarve on lisääntynyt ihan hurjasti, eikä se väsymys tunnu parantuvan edes levolla. Myös ruokahalu on ihan sammumaton, ja tekee mieli syödä raskaita ruokia, kuten pastaa. 

Päätinkin listailla muutamat jutut, mitkä yleensä toimii tähän aikaan vuodesta pienenä piristeenä.

  • D-vitamiini. Tänään vasta otin ensimmäisen, mutta tästä lähtien niitä tulee napsittua joka päivä.
  • Urheilu. Silloin kun on eniten veto poissa, tekee pienikin liikunta ihmeitä. Sieltä sohvan pohjalta ajatus tuntuu kamalalta, mutta jumppa voi olla vaikka 5 minuutin pituinen. Pientä hikoilua ennen suihkua. Siihen on ainakin voimia yleensä. Jos ei tähänkään saa motivoitua itseänsä, sovi ystävän kanssa treffit uimahalliin, tenniskentälle tai juoksulenkille (juuri varasin racketball kentän ensi viikolle).
  • Ulkoilu. Kun mikään ei jaksa innostaa ja kaikki väsyttää, mene ulos. Tunnin verran merenrannassa tai metsässä tekee ihmeitä aina! Sen jälkeen on kuin uudestisyntynyt olo. 
  • Kirkasvalolamppu. Rumiahan ne mötikät ovat, mutta tehokkaita syysväsymyksen hoitoon.
  • Hyvä ruoka – parempi mieli. Vaikka tekisi mieli syödä sitä pastaa joka päivä, pyri syömään ravinnerikkaita ruokia. Muutaman päivän pastaöverien jälkeen voin nimittäin kertoa, ettei se ainakaan energiaa anna se valkoisen pastan ahmiminen. 

Mitä vinkkejä teillä on syysväsymyksen hoitoon?

DSC_8492.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *