Tekojen tiistai

tekojentiistai.jpg

Black friday ja cyber monday on varmaan kaikille jo tuttuja konsepteja. Se on jännä, miten voimallisesti ja nopeasti ne rantautuivat Suomeen. Kuitenkaan Tekojen tiistai ei vielä ole kovin monelle varmaankaan tuttu. Ainakaan itse en ollut kuullutkaan siitä, kun tuttavani laittoi siitä viestiä ja kysyi haluaisinko kertoa siitä kanavissani. 

Lähdin innolla tapahtuman sanansaattajaksi, sillä tämä sai jo ajatuksen tasolla hyvän mielen aikaan. Yksi päivä omistettuna hyville teoille? I’m in!! Ja nyt voi miettiä, että miksi vain yksi päivä? Eikö niitä hyviä tekoja pitäisi tehdä joka päivä? Itse näen sen niin, että monet tuntuvat suhtautuvan vapaaehtoistyöhön tai vaikkapa kuukausilahjoittaksi ryhtymisen sellaisena ”joo pitäisi kyllä ehdottomasti, teen sen ihan tässä heti kun vaan kiireet vähän helpottaa” -asiana. No, olkoon tämä tiistai nyt se eteenpäin puskeva voima, joka saa tekemään sen ensimmäisen teon.

Hyviä tekoja on monia, ja niitä voi tehdä juuri itselleen sopivalla tavalla. Ehkä sinulle on luontevinta antaa hiukan suurempi lahjoitus jollekin sinulle tärkeälle hyväntekeväisyysjärjestölle tai ehkä annat mielummin aikaasi? Tai ehkä tänään on se päivä, kun käyt luovuttamassa verta? Teko voi olla kuinka suuri tai pieni, kunhan sen tekee.

Facebookissa on nykyään mahdollista luoda oma syntymäpäivävarainkeruutapahtuma, jossa on helppo kerätä rahaa jollekin itselleen tärkeälle järjestölle. Mielestäni idea on aivan ihana ja nyt tekojen tiistai sai minutkin tekemään omani. Täytän hiukan alle kuukauden päästä 30-vuotta ja näin joulun alla päätin kerätä Joulupata-järjestölle varoja. Joulupata on yksi Suomen rakastetuimpia joulukeräyksiä. Sen tuotoilla autetaan mm. kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä, yksinäisiä vanhuksia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria ympäri vuoden.

Laitoin keräystavoitteeksi 200 euroa, ja ajattelin laittaa sitten kuukauden päästä jäljellä olevat rahat omasta pussista. Ja miten hyvältä tuntui, kun parissa tunnissa pottiin oli tullut jo 57 euroa. Hyvät teot antavat niin paljon sille antajallekin, että jo ihan itsekkäistäkin syistä kannattaa tänään tehdä jotain jonkun toisen hyväksi. Olen itse aina näihin aikoihin vuodesta erityisen herkällä päällä, joten hyvän tekeminen helpottaa ainakin hiukan. 

Ja kun hyvän teon jakaa #tekojentiistai #givingtuesday tulee ehkä kannustaneeksi myös muita toimimaan! <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *