Terveysruokaa!
Kirjoittelin alkukesästä etsiväni täydellistä balanssia terveellisen elämäntavan ja juhlimisen välille. Olin päättänyt, että kummatkin voi saada. Nyt kun tätä koetta on takana kohta kaksi kuukautta, voin kertoa ettei tosiaan kummastakaan tarvitse luopua. Vaikka viikonloput ovat olleet kolmipäiväisiä, festareiden täyteisiä, ja viikollakin on saatettu viinilasillinen tai pari nauttia, on silti tullut urheiltua, ulkoiltua ja syötyä terveellisesti muuten.
Tuntuu että voin kaikilla mittareilla todella hyvin tällä hetkellä. Olemme pitäneet kavereiden kanssa yhteisiä treenejä läheisellä ulkokentällä ja välillä ottaneet rennommin pelkän koriksen heittelyn parissa. Muutenkin on tullut käveltyä paljon, jorailtua monta tuntia tanssilattioilla ja harrastettua muutenkin hyötyliikuntaa.
Kun opettelee tekemään niin herkullisia terveellisiä ruokia, että niitä tekee mieli myös juhlimisen jälkeen, ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa herkuttelusta. Olen tällä hetkellä täysin hullaantunut tryffeliöljyttyihin uunikasviksiin. Varsinkin parsakaalista tulee ihan mieletöntä, kun sen paistaa uunissa oikein rapsakaksi.
Mitä vähemmän on viikonloppuna tullut nukuttua, sen laadukkaampaa ruokaa koitan tehdä alkuviikosta. Paljon (hyvää) energiaa, erilaisia kasviksia ja monipuolisia lautasellisia. Nyt on pari päivää syöty tällaisia kulhoja parilla eri variaatiolla (lohi & tofu).
- pinaattia
- soijapapuja
- punaista quinoaa
- kevätsipulia
- avokadoa
- lohta / tofua
- kurkkua
- basilikaa
- parsakaalia & tryffeliöljyä (225 astetta uunissa 10 min.)
Lisäksi lisään annoksen päälle yleensä näitä:
- seesaminsiemeniä
- auringonkukansiemeniä
- granaattiomenan siemeniä
Kastike turkkilaisesta jogurtista:
- ripaus suolaa
- valkosipulia
- yrttejä (esim. minttu)
- sitruunanmehua