Thaimaalainen kasviskeitto

Kaupallinen yhteistyö: Knorr

Olen ihan pikkuhiljaa alkanut totuttaa itseäni chiliin ja muihin tulisempiin makuihin. Mielestäni se onnistuu parhaiten yhdistämällä tulisuuteen kookoskermaa, ja limeä. Kokkailin yhtenä päivänä kasviskeittoa ja Knorrin Thai fondi inspiroi tekemään siitä vähän tulisemman, vaikka itse fondi ei tulinen olekaan. Knorrilta löytyy uutuutena nestemäisiä maustefondeja ihan perusmauissa, ja nyt myös Thai-, Intia- ja Japani-fondit. 

Veikkaan, että fondit on monille vähän vieraita, eikä niitä osata käyttää ruoanvalmistuksessa. Oikeastaan ne ovat todella helppoja, sillä niitä voi käyttää wokkeihin, keittoihin, kastikkeisiin tai mihin tahansa, mihin haluaa vähän lisää makua. 

 

Kauppalistalle

-Knorr nestemäinen Thai fondi (1 rkl)

-öljyä paistamiseen

- 1 purjo

-n. 4 cm pätkä inkivääriä

-1 lime

-1 chili

- 4 porkkanaa

-1 punainen paprika

- 3 valkosipulin kynttä

- 4 dl kookosmaitoa (1 tölkki)

- 1 rkl punaista currytahnaa

- korianteria

-suolaa maun mukaan

-ripaus kurkumaa

-lasinuudeleita 1 hengen annos

Aloitin pilkkomalla ensin kaikki ainekset valmiiksi. Porkkanoista tein ohuita pitkiä siivuja, sillä ne sopivat mielestäni tällaiseen ruokaan parhaiten. Sen jälkeen kuullotin purjon ja valkosipulimurskan paistokasarissa. Lisäsin porkkanat, inkiväärit, paprikat, paistoin hetken ja lisäsin currytahnaa reippaan ruokalusikallisen. Sen jälkeen laitoin puoli litraa vettä, ja 1 ruokalusikallisen Thai fondia. Toisin kuin liemikuutiot, sen pystyi laittamaan suoraan ruoan joukkoon ja se sekoittui veteen samantien.

Annoin porista hetken ja lisäsin vielä kookosmaidon. Tässä vaiheessa maistoin, lisäsin kurkumaa ja suolaa. Annoin porista kannen alla pienellä lämmöllä noin 10-15 minuttia, jonka jälkeen lisäsin joukkoon raa'at riisinuudelit. Odotin pari minuttia, että ne olivat pehmenneet ja otin pois hellalta. Lopuksi puristin päälle limenmehun ja asettelin korianterit. 

Loppujen lopuksi keitot on todella helppo tapa kokeilla vähän eri maiden makumaailmoja, varsinkin tällaisten fondien ansiosta. Purkista riittää myös useammalle ruoanlaittokerralle, ja sitä voi annostella itse haluamansa määrän. 

Täältä voit lukea lisää Knorrin fondeista!

Kommentoi