Tsatsiki-hampurilainen ja juustoiset bataattiranskalaiset
Tsatsikia tulee tehtyä aivan liian harvoin, siihen nähden kuinka helppoa ja hyvää se on! Ainoa miinus, mitä keksin on se valkosipulihengitys. Sunnuntaina vietimme rennon päivän meidän luona porukalla ja kokkailimme tällaisia hampurilaisia. Sämpylöinä kokeilimme uusia juuressämpylöitä, mutta oikeastaan petyin vähän niihin. Parempia olisivat olleet ruisleivän kanssa. Sisälle tuli jauhelihapihvi, marinoitua punasipulia, tomaattia, ituja ja tsatsikia.
Tsatsiki:
- 1 kurkku
- n. 2,5 dl turkkilaista jogurttia
- 1 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
Raasta kurkku suurireikäisellä raastimella ja valuta lävikössä ylimääräinen neste pois. Lisää jogurtti, suola ja purista valkosipulin kynnet mukaan ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat muun ruoan.
Juustobataatit:
- 1 iso bataatti
- 50 gr gouda tai parmesan juustoraastetta
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl grillimaustetta
- suurehko loraus öljyä
Leikkaa bataatit pitkiksi suikaleiksi. Voit jättää ne kuorimatta. Laita kannelliseen rasiaan suolan, öljyn ja grillimausteen kanssa ja kääntele sitä niin että mausteet menevät joka puolelle. Levitä bataatit pellille ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa puoli tuntia, tai kunnes juusto näyttää sopivan rapsakalta.
Marinoitu punasipuli:
- 1 punasipuli
- loraus punaviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 0,5 tl suolaa
Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi ja kuullota hetki pannulla. Lisää muut ainekset ja sekoita kunnes se kiehuu. Anna kiehua miedolla lämmöllä niin, että seoksesta tulee paksua.