Tsemppaamisesta ja esikuvista

Jonkin aikaa sitten minua pyydettiin kirjoittamaan tsemppaamisesta ja innostamisesta. Toiveena oli myös kertoa ihmisistä  keitä ihailen ja siitä, miksi juuri he innostavat minua?

 Aloin pohtia omia esikuviani ja totesin melkein kaikkien tulevan lähipiiristäni. En oikeastaan ole ikinä ollut sellainen julkisuuden henkilöiden ihailija. Saan enemmän innostusta ystävistäni, perheenjäsenistäni ja ihan tavallisista ihmisistä. Meillä on esimerkiksi perheen kesken sellainen Whatsapp-ryhmä, johon kirjoitamme aina urheilusuorituksista sekä liikuntaan liittyvistä jutuista. Siitä saa usein itsekin kimmokkeen lähteä vaikkapa lenkille, ja on ihana iloita toisten onnistumisista.  Myös kaikki ystäväni ovat harrastaneet jotain urheilua pienenä ja kuntoilevat edelleen. Se innostaa myös itseäni pitämään omasta kropasta huolta. Ja tietysti yhdessä liikkuminen on innostavaa ja usein sillä tavalla saa puskettua itseänsä vähän pidemmälle kuin yksin. Seura tekee usein kaltaisekseen, joten kannattaa miettiä millaisessa porukassa aikaansa viettää. Parhaimmillaan ystävät inspiroivat, innostavat ja kannustavat toinen toisiaan. Pahimmillaan ystäväpiiri voi passivoida, latistaa ja luoda negatiivista energiaa. Itse en esimerkiksi voi sietää laiskuutta muissa ihmisissä, koska se tuntuu tarttuvan minuun. Yksi poikkeus kuitenkin löytyy julkkispuolelta, nimittäin Jillian Michaels Biggest loser-ohjelmasta. Olen aikaisemminkin puhunut siitä, kuinka paljon pidän ohjelmasta. Osasyy on toki juuri se positiivinen yhteishenki ja tekemisen meininki mikä sarjasta huokuu, sekä tietysti ne uskomattomat muutokset. Toinen syy on Jillian. Hän on ollut lapsena ylipainoinen ja koulukiusattu. Hän kertoo taistelulajien pelastaneen hänen henkensä. Nykyään hänellä on oma tv-sarja "Losing it with Jillian", hän on kirjoittanut monta kirjaa ja hänestä oikein huokuu elinvoimaa.  Tällaisista tarinoista tulee aina itselleenkin sellainen olo, että kaikki on mahdollista. Maailma tarjoaa rajattomat mahdollisuudet, tehdä juuri sitä, mitä itse haluaa. Omien unelmien seuraaminen on melkein aina pelottavaa, mutta tällaiset esimerkit antavat rohkeutta lähteä tavoittelemaan niitä.  Pidän myös kovasti Jillianin tyylistä coachata kisaajia. Hän on tiukka ja tietää mitä tekee. Koska melkein jokaisella kisaajalla on lukkoja joita he eivät ole käsitelleet, Jillian kaivaa ne ulos jo leirillä. Ulkoapäin katsottuna hän saattaa vaikuttaa ilkeältä. Mutta koska murtuminen jokatapauksessa tapahtuisi jossain vaiheessa, on parempi että se tapahtuu leirillä. Seuraavan kerran kun kisaaja kohtaa vastoinkäymisen kotona, hän tietää jo miten selvitä siitä.  "I really don't have a mean bone in my body! Do you know how easy it would be to tell people what they want to hear? It would be heaven! But, unfortunately, it doesn't get the job done."- Jillian Michaels
 Lähde

 


Tällainen tough love asenne ainakin iskee minuun. Jos joskus hankkisin personal trainerin, haluaisin sen olevan aivan yhtä tiukka. 
Olisi mukava kuulla myös teidän lukijoiden esikuvista! Mitkä asiat teitä inspiroi?

Kommentit

Wilma (Ei varmistettu)

Jillian on ehdottomasti paras kaikista, ja inspiroi muakin monella tavalla! Tykkään kans just ihan hirveesti sen tyylistä koutsina, ja just tollasen personal trainerin mä haluaisin, vaikka kaikki mun kaverit sitä aina kauhisteleekin.

Elisa (Ei varmistettu)

Joo, tollanen pt sais kyllä imettyä ihan viimoisetkin mehut :D

jasmine (Ei varmistettu)

jos mäkin ottaisin personal trainerin ni haluisin et se ois noi rankka ja patistais ja huutais ihan kunnolla:D

Elisa (Ei varmistettu)

Niinpä! Tuntuu jotenkin muuten, että siitä ei olisi edes hyötyä, jos se ei puskisi oman mukavuusalueen ulkopuolelle :D

mea (Ei varmistettu)

Mä niin haluaisin Jillianin mun treenikaveriksi! Aivan uskomaton tsemppaaja, saisi ainakin musta ihan kaiken irti :-D Jos mä oisin PT, oisin varmasti itekin tollanen, enkä saisi yhtään asiakkaita, haha. Suomessa ei ihan ehkä tollanen toimisi, edes suurin pudottaja-formaatissa.

Elisa (Ei varmistettu)

Mä voisin tulla sun asiakkaaksi :D voi olla, ettei toimisi suomessa!

Anonymous (Ei varmistettu)

Fitfarmin Satu on aivan yhtä tiukka kun Jillian :---D Kaveri kerto, sitä kuulemma melkeen pelottaa mennä aina sen luo. Sille ei tosiaan auta mitkään itkut vaan se pistää sut puskemaan eteenpäin!

Elisa (Ei varmistettu)

Olen kuullut samaa! Jos joskus ottaisin valmentajan haluaisin kyllä Satun! :)

Anna A (Ei varmistettu)

Mulle taas ei toimi tuo tough love- tyylinen valmennus ollenkaan oikeastaan missään. Tekee mieli vaan haistattaa pitkät ja lähteä kävelemään. Mä tykkään enemmän sellasesta innostavasta, mutta neutraalista suhtautumisesta. Meidän salilla on yks ohjaaja, joka on aivan mahtava. Se on aina positiivinen ja jumppatunnillakin se tulee aina kehumaan ja kannustamaan. Mutta ikinä se ei kommentoi tyyliin: nyt ei lusmuilla tms. Tuollainen kannustaminen ainakin vie multa fiilikset, samoin tuo Jillianin tyyli (joka on varmaan osaksi tota sarjaa varten kehitetty...). Tulee sellanen olo, että vaikka voimat on jo loppu, se ei ole tarpeeksi. Tsemppaamisessakin voi valita sanansa väärin, vaikka tarkoitus olisikin oikeasti kannustaa.Vaikka itse tätä postausta toivonkin, nyt on yhtäkkiä hirveen vaikea löytää esikuvia. Ulkonäöllisesti mun yksi esikuva on Greyn Anatomian Sara Ramirez (Callie), jonka kropan rakenne on lähellä mun rakennetta ja siinä on mun tavoite. Tsemppareina toimii suurin piirtein kaikki treenaus- fittness- ja laihdutusblogit, joissa jaetaan treeni-iloa.-Anna-

Elisa (Ei varmistettu)

Minulla taas tulee liian kiltistä valmennuksesta sellainen olo, että en saa rahoilleni vastinetta. :D Kävin joskus tanssitunneilla sellaisessa paikassa, jossa virheitä ei ikinä korjattu vaan aina palaute oli positiivista. Siinä ei juurikaan kehittynyt. Salitreenissä se on tietysti eri asia, ja monilla varmasti toimii hiukan kiltimpi lähestymistapa. Onneksi PT:itä on varmasti joka luonteelle :) Ja onpa muuten upeat kurvit Ramirezilla (jouduin googlettamaan) :)

Anna A (Ei varmistettu)

Niin, kyllä munkin mielestä virheisiin tulee puuttua, tottakai. Mutta itsekin valmentajana (ja valmennettavana) tiedän, että on monta tapaa valmentaa, hyviä ja huonoa. Ihminen voi sanoa positiivisetkin asiat negatiivisesti ja kritiikin voi antaa positiivisesti. Valmentajan tulisikin olla aika hyvä ihmistuntija, koska ihmisiä motivoi eri asiat.Valmentaja (oli se nyt pt, joku lajivalmentaja tai vaikka opettaja) voi sanansa väärin valitsemalla saada valmennettavansa tuntemaan itsensä aika surkeaksi. Ja jos tarkoitus on saada ihminen pitämään liikunnasta, se ei ehkä ole aivan oikea lähestymistapa. -Anna-

Elisa (Ei varmistettu)

Tuossa olen ihan samaa mieltä kanssasi :)

Janski (Ei varmistettu)

Mä tykkään kans kattoa Suurinta pudottajaa, ja tykkään Jillianista! Itse haaveilen myös pt:n ammatista, ja voisin kuvitella, että musta tulee Jillianin kaltainen valmentaja

Elisa (Ei varmistettu)

Jee! Susta tulee varmasti hyvä PT :)

Janski (Ei varmistettu)

Voin ottaa yhteyttä sit kun oon valmistunu! ;D Voit saada alennusta, kun oon toiminut mun motivaaniona elämäntapamuutoksessa, haha :DD

Anonymous (Ei varmistettu)

Jillian on ihana! Aina kun telkkarista tulee suurin pudottaja niin ei voi vaihtaa kanavaa koska niin mahtava ohjelma :) Itse tykkäisin ihan älyttömästi Jillianin kaltaisesta valmentajasta koska en halua mitään löysää treenausta vaan kunnon käskytystä että treenit tulee tehtyä kunnolla :DJoskus salilla ollessani mussa herää sisäinen pieni Jillian, jonka tekis mieli huutaa ihmisille, että kyllä ne jaksaa vielä enemmän ja pystyy parempaan jos vaan yrittäis täysillä :D Se vaan on niiin paljon omasta pääkopasta kiinni että jaksaako vielä kymmenen toistoa vai ei. Tiukka valmentaja saa ihmiset poistumaan omalta mukavuusalueeltaan ja ylittämään itsensä! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Haha, ihana!Mutta niinhän se on. Harvoin sitä itse edes tietää, mihin pystyy, ennen kuin joku vähän tönäisee ulos mukavuusalueeltaan. Puhut asiaa!

mmarjj (Ei varmistettu)

Henkilökohtaisesti olen kyllä sitä mieltä, että Biggest Loserin kaltaisista telkkarin laihdutusohjelmista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Ilmeisesti joku (kuten sinä) löytää niistä viihdearvoa, mutta tämän tyyppiset ohjelmat myös vahvistavat ihmisten käsitystä siitä, että ylipaino on ihmisen oma moka ja yksin ratkaistavissa (lähde: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22240725). Totuushan kuitenkin on, että yksikään Biggest Loser ei ole vielä onnistunut pitämään kiinni terveellisestä elämästään (lähde: http://www.cracked.com/article_20299_5-depressing-realities-behind-popul...) ja sarjan amerikkalaisilla katsojilla on itseasiassa negatiivisempi kuva urheilusta kuin ihmisillä keskimäärin (lähde: http://www.sciencedaily.com/releases/2012/10/121025122429.htm). Tässä mielessä Jillian Michaels ei ole kovin hyvä esikuva, hänen julkisuuskuvallaan kun on noin yleensä ottaen enemmän negatiivisia kuin positiivisia vaikutuksia ylipainon hallintaan.

Elisa (Ei varmistettu)

En jaksanut paneutua noihin lähteisiin (anteeksi), mutta en puhunutkaan kirjoituksessa hyvistä esikuvista, vaan minun henkilökohtaisista innoittajista. Kaikilla ihmisillä on erilaisia motivaattoreita ja esikuvia :)Tuo että "ylipaino on ihmisen oma moka ja yksin ratkaistavissa" ei ole yhtään se, mitä ohjelmasta minulle välittyy. Päin vastoin, se on asia mille vain ihminen itse voi tehdä jotain! Kukaan muu ei voi syödä toisen puolesta terveellisemmin tai liikkua. Ainakin minä näen sanoman sellaisena ja minua se motivoi. Ja monia muitakin :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Kiitos taas kun annat iloisen kirjoituksesi piristää päivääni! Ja olen täsmälleen samaa mieltä siitä, että toisen ihmisen seura vaikuttaa omaan motivaatioon ja energiaan. Itse olen salilla töissä ja olen huomannut kuinka joku asiakas tai työkaveri voi omalla negatiivisuudellaan saada minuunkin väsyneen tai negatiivisen fiiliksen tartutettua. Koitan kovasti piristää ihmisiä ja jättää ihmisille edes jotain positiivista mieleen jokaisesta keskustelusta. Pitää muistaa, että se mitä ajattelet lisääntyy. Eli jos ajattelet positiivisesti, saat tuntea sitä lisää myös ympärilläsi olevista ihmisistä. Ihailen itse monia ihmisiä, jotka ovat uskomattomalla ajatuksen voimalla ja päättämällä saaneet muutosta elämässään aikaan. Koitan kovasti kehittyä itsekin siihen suuntaan. Ihanaa tiistaita!-T-

Elisa (Ei varmistettu)

Veit sanat suustani! Se on juuri noin. Itse kyllä huomaan todella herkästi, kuinka nopeasti tunkkaiset ajatukset tai negatiivinen ilmapiiri tarttuu minuun. Ja silloin se ilmapiiri leviää aina vain laajemmalle. Pitää yrittää aina pitää oma mieli positiivisena, vaikka se välillä vaikeaa onkin. Ihanaa tiistaita myös sinulle T! :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Hei! Mistä tuommoisen kävijälaskurin saa?

Elisa (Ei varmistettu)

Bloggeriin vai? Ulkoasu->lisää gadget->Blogin tilastot. :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Jillian on parhain. Hän on hyvin itsevarma nainen, ihailen häntä kovasti (:-Veera

Elisa (Ei varmistettu)

Niin on! :)

Marika (Ei varmistettu)

En tiennytkään, että Jillian on ollut tuon näköinen :) Mä oon ihan samaa mieltä sun kanssa ja jos haluaisin oman pt-ohjauksen, haluisin, että se ois just tommonen kun Jillian! Mua pitäis käskee tekeen ja se tyyli, miten se koutsaa muita on huikee! Yksi munkin esikuvista! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Mullekin tuli aikoinaan ihan yllätyksenä! Täällähän on paljon Jillian faneja!:)

Tiitu (Ei varmistettu)

Minulla ei ollut tuosta Jillianista kauheasti mielipiteitä, mutta kun mulla on pieni lapsi ja sen vähäisen lapsivapaan ajan haluan käyttää johonkin muuhun kuin treenaamiseen, niin päätin hankkia "jumppavideoita", että voi treenata kotona esim. lapsen ollessa päiväunilla. Amazon.co.uk:ssa kaikista suosituimpia treenivideoita on Jillianin treenivideot. Hankin niitä sitten vieläpä sellaisen neljä eri DVD:tä sisältävän "The Collection" -paketin. Voin kertoa, että treenit ovat tappokamaa (ainakin minulle), todella tehokkaita, esim 30 Day Shred. Eli Jillian-faneille suosittelen tsekkaamaan Amazon.co.uk:sta Jillianin treeni-DVD:eitä. Se on vähän niin kuin sais Jillianin pt:ksi! :D

Elisa (Ei varmistettu)

Wau! Aika loistava idea :)

Anna A (Ei varmistettu)

Niitä videoita löytyy myös youtubesta :)-Anna-

Kommentoi