Uudenlainen aamiaispöytä
Kaupallinen yhteistyö: Uotilan kauraleipä
Leipä on ollut pienestä asti lempiruokani. Varmasti joka päivä tulee ainakin yksi leipä syötyä. Vaikka normaalisti kehittelen viikottain uusia reseptejä ja koitan pitää ruokavalion mahdollisimman monipuolisena, tulee jostain syystä leipä syötyä aina samalla tavalla juuston ja voin kanssa.
Päätin haastaa omat aamiaistottumukseni ja tehdä vähän erilaisia leipiä. Pohjana toimi Uotilan leipomon 100% kauraleipä, jossa on runsaasti siemeniä. Siinä on vatsalle ja suolistolle hyödyllisiä kuituja myös pellavansiementen ja psyllium-kuidun muodossa. Varsin hyvä vaihtoehto kaikille, jotka haluavat vähentää vehnän määrää ruokavaliossaan.Kaura on myös luontaisesti gluteeniton, joten leipä sopii myös gluteenia välttelevälle (ei kuitenkaan keliaakikoille, sillä samassa tehtaassa käsitellään muitakin viljoja).
Päällisvaihtoehtoja:
Ilmakuivattu kinkku, suolaheinä ja maustamaton tuorejuusto
Graavilohi, maustamaton tuorejuusto ja seesaminsiemenet
Avokado, korianteri, lime
Maapähkinävoi, banaani, kookoshiutaleet
Ilmakuivattu kinkku, tomaatti ja maustamaton tuorejuusto
Avokado, maustamaton tuorejuusto, chili, lime
Ystäväni sanoi kesällä, että mistä tahansa ruoasta saa ”trendikästä katuruokaa”, kun siihen lisää avokadoa, korianteria ja limeä. Tämä pitää kyllä täysin paikkansa. Olen itsekin kova tunkemaan noita aineksia joka paikkaan, ja ne sopivat loistavasti myös leivän päälle. Parhaita mielestäni leivistä tulee paahtamalla ne kullanruskeiksi.