UUSIA RUOKATOTTUMUKSIA
Aloin New Yorkissa asuessamme lisäämään kasvisruoan määrää omassa arjessani. Suurimmaksi osaksi se oli sitä, että jätin ensin vain lihan pois ja söin enemmän kasviksia ja sitten lisäsin kikherneitä ruokiin. Aika yksipuolista ruoka tuntui silti olevan, kun ei ollut oikein inspiraatiota kasvisruokien tekemiseen. Täällä ollessa on ollut todella helppo löytää kasvisvaihtoehtoja ravintoloista ja muutenkin ruoka on monissa paikoissa todella terveellistä.
Olen myös saanut paljon ideoita täyttävien kasvisruokien tekoon. Koska minulla on pähkinä-, manteli-, ja miljoona muuta allergiaa, olen suosinut kvinoaa proteiininlähteenä. Aamulla olemme tehneet kvinoapuuroa kookosmaitoon ja syöneet sen tuoreiden hedelmien kanssa. Lounaalla kvinoa taas sopii hyvin salaattiin esimerkiksi avokadon, munakoison, punajuuren, basilikan ja porkkanan kanssa.
Eilen olimme käymässä tällaisessa ihanan valokuvauksellisessa kahvilassa kotikadullamme. Kahvilan lisäksi paikka toimii myös studiona taiteilijoille ja sieltä löytyy myös pieni käytettyjen kirjojen kirjakauppa. Listalta löytyy superfood smoothieita, tuorepuristettuja mehuja, inkiväärishottia ja useampi kasvisvaihtoehto. Mitäpä muuta sitä voisi toivoakaan?
Keittiömme on täällä varsin alkeellinen, eikä meillä esimerkiksi ole kunnon veistä. Sen takia on tullut syötyä nyt paljon ulkona. Kuitenkin näistä annoksista saa paljon inspiraatiota tulevaisuuden varalle. Täällä käytetään hurjan paljon tuoreita yrttejä, kuten minttua salaateissa. Mintun sanotaan rauhoittavan vatsaa ja lievittävän esimerkisi päänsärkyä. Sen lisäksi se tuo kivan lisämaun salaattiin.