Välillä näköjään vaan v**uttaa

Useasti täälläkin olen kertonut, etten yleensä jää murehtimaan asioita joille en voi tehdä mitään. Olen ehkä jopa ollut vähän ärsyttäväkin kaikkine kysymyksineni, kun joku tuntuu olevan huonolla tuulella pitkään yhden ja saman asian tiimoilta, kyselen että voisiko asialle tehdä jotain? Ja jos ei, niin voisiko siitä kiukusta sitten päästää vain irti?

No, nyt kuitenkin pitkästä aikaa mielen on vetänyt todella maahan eräs tapaus nimeltä ulkoinen kovalevy. Ehkä tämä on universumin tapa näpäyttää myös minua. Mitäs menit kerskumaan sillä, että et alennu kiukuttelemaan pitkäksi aikaa?

Minulla on kone suurien kuvien pyörittämisen takia aina ihan täynnä, joten pidän kaikkia kuvia ulkoisella kovalevyllä. Siellä on esimerkiksi kaikki reissukuvat viimeisen 3 vuoden ajalta, kaikkien puhelimien sisällöt ja muutkin kuvat, jotka odottavat sitä kehittämistä. 

Toissapäivänä yritin siirtää yhtä kansiota sinne, kun Macin rantapallo alkoi pyöriä siihen malliin että kohta kone simahtaa täysin. Siirto kuitenkin jumitti koneen pahemman kerran ja jostain hetken älynväläyksestä päätin vain vetää kovalevyn USB-johdon irti ilman että olin poistanut sen näkyvistä. No, sen jälkeen en ole sitä enää saanut näkyviin, eli en pääse enää käsiksi sisältöön. Se tarjoaa vaihtoehdoksi vain alustamista, mikä ilmeisesti tarkoittaa että koko sisältö häviäisi taivaan tuliin. 

Sen lisäksi että lähes KAIKKI valokuvamuistot ovat siellä, oli siellä myös postauskuvia, joita en ole vielä muokannut suuri kansio, sekä niitä jotka olen muokannut, ja odottavat julkaisuaan. Olen myös tehnyt koko matkan ajalta videota, jota varten olen käyttänyt jo monen monta tuntia. Videot ovat vain ja ainoastaan kovalevyllä. Monien tuntien edestä siis työaikaa valuu hukkaan, mikäli en saa niitä pelastettua. 

Ettei tämä olisi jo yksin ihan tarpeeksi murheellista, en oikein pysty tekemään töitä ilman tätä kovalevyä, sillä koneella ei ole tilaa yli kuukauden kuvasaldoon. 

Anteeksi tällainen harvinaisen negatiivinen avautuminen. Nyt on kuitenkin sellainen kiukun ja surullisuuden kaksintaistelu ollut päällä nämä päivät, että oli pakko kertoa että kyllä näköjään välillä tulee sellaisiakin fiiliksiä, mistä ei tunnu pääsevän lainkaan yli, eikä jotenkin mielessään halua edes päästää irti. Periaatteessa homma on niin typerä, kun sitä järjellä ajattelee ja kuitenkin ihan pienimpiä murheita mitä tässä maailmassa voi olla. Silti näitä tunteita ei oikein voi järkeillä pois.  Saatan ilostua hetkeksi jostain, kunnes taas muistan tämän ja alkaa taas ärsyttämään.

Vähän jopa nolottaa, kun tuntuu ihan samalta kuin teini-ikäisenä ja varmaan käyttäydyn myös yhtä hurmaavasti. No, niinkuin olen täällä aiemminkin sanonut, kaikki tunteet on hyvä hyväksyä, joten annetaan nyt sitten v**uttaa ihan olan takaa. Ei sitä varmaan liian kauaa jaksa kiukutella. Tää on nimittäin aika rankkaa puuhaa. 

 

I managed to brake my external hard drive the other day, and been feeling really angry and sad about it. I lost all of my photos and videos, so it sucks. Now I've been feeling like a teenager with all of this anger. Well, sometimes you just have to accept the neagitive feelings as well and just wait them to move aside, when something fun happens. And they will, I am pretty sure about it. 

 

Kommentit

Ns (Ei varmistettu)

Hauska lukea täältä välillä tällästäkin puolta :D vaikka ihan todella ärsyttävän inhottava juttu käynyt sulle sen kovalevyn kanssa.
Mulla on jostain syystä jo jonkin aikaa ollut normaaliin verrattuna tooosi herkkä alttius kiroilla. Yleensä en oikeastaan melkeen ikinä kiroile, mutta nyt kynän lattialle tippuminen tai kissan lelun päälle astuminen saa ärräpäät lentelemään suusta. :D Stressiä voin ehkä syyttää, kun kandin valmistumis deadline lähestyi vauhdilla (ja tänään oli vihdoin se valmistumispäivä yay!!), mutta koin kuitenkin, että kiireen keskellä olin pitkästä aikaa ottanut aikaa urheilemiseen ja muuhun elämästä nauttimiseen ja rentoutumiseen. Noh, jospa se ärsyyntymislevel tästä sitten laskisi pikkuhiljaa, kun käsittää että yksi iso urakka on nyt ohi. :D
Tsemppiä kovalevyn kanssa, toivottavasti se korjaantuu!

Elisa Lepistö

Ouu, voin samaistua! Täälläkin on ollut kirosanat herkässä. Mutta hei onnea ihan hurjasti että urakka on nyt ohi!! On varmaan hyvä fiilis :) Ja kyllä se ärsyyntymisleveli ihan varmasti laskee! Mullakin on jo vähän parempi olo heti kun pääsin avautumaan :D

Kerdu (Ei varmistettu)

Älä heitä toivoasi kovon kanssa! Olen kuullut, että jopa alustetulta kovolta olisi mahdollista saada tiedostot talteen, jos päälle ei ole kirjoitettu mitään uutta. Tosin todennäköisesti tarvitset ammattilaista. Itselläni on 10v ajalta valokuvat Google Drivessa, ei häviä kuvat vaikka tulipalo tulisi! :)

Elisa Lepistö

Ooh, pieni toivo sisälläni heräsin. Ehkä etsin täältä jonkun ekspertin, joka voisi minut ahdingostani päästää. :) Ja pitää varmaan itsekin alkaa miettiä tuota Drivea, voisi toimia! 

Maijau (Ei varmistettu)

Jokainen joskus kuvien ja editoinnin kanssa töitä tehnyt todennäköisesti saa tästä sun tilanteesta kylmiä väreitä, on käynyt itselle monta kertaa. Nyt vaan kaikki sormet ristiin että saat sen toimimaan, ja jos ei, niin sitten pitää vain huokaista ja miettiä, että onneksi kukaan ei saa niitä muistoja päästä enää pois :) ps otat aivan henkeäsalpaavan ihania kuvia!

Elisa Lepistö

No näinhän se on. Ja ehdin jo miettiä, että onneksi on tämä blogi! Muuten ei olisi mitään kuvia, mutta täällähän on jo aikamoinen setti tallessa :) Kiitos! 

Ei kannata vielä hermostua. It-miehen rouvana tiedän, että mitään tietoa on tosi vaikea edes tarkoituksella kokonaan hävittää kovalevyltä. Kyllä ne sun tiedostot saa vielä pelastettu.

Elisa Lepistö

Ooooh! Kiiitos tästä :) Ai että mulla on niin paljon parempi mieli! Toivottavasti joku nero saa vielä tuon toimimaan! 

Suvi K.
Sisunainen

Tiedän todella tunteen! Huonosti toimivan tietotekniikan kanssa tappeleminen on ehkä rasittavinta ikinä. Mulla on kanssa pari kertaa hävinnyt enemmän tai vähemmän tiedostoja koneiden hajoamisen/vaihtamisen tms. yhteydessä. Tietyllä tapaa siinä oppii (sitten kun v***tuksesta pääsee yli) myös suhtautumaan vähän kevyemmin materian katoavaisuuteen. :'D

Elisa Lepistö

Joo siis luulisi että mäkin oisin oppinut, kun yhdessä muutossa meni edellisen viiden vuoden kuvat kovalevyltä :D Ei sitä näköjään silti ole viisastunut. Mutta mulla on onneksi jo tosi paljon parempi olo. Tämä on aika terapeuttista tämä kirjoittaminen!

EmmaE (Ei varmistettu) http://rooperi.com

Mäkin komppaan että ei kannata vielä hätääntyä! Työskentelen valokuvien parissa ja yksi hajonnut kovalevy sai aluksi surkean tuomion mutta 2 päivän "hoidon" jälkeen sieltä pelastui ainakin osa kuvista! Maksoi 400€ joka kirpaisi mutta parempi niin kun ilmoittaa asiakkaalle että kuvauspäivät menivät täysin hukkaan. Nyt joku propellipää vaan ronkkimaan kovalevyä ja salettiin sielläpäin maailmaa on vähemmän suolaset taksat ;)

Elisa Lepistö

Autssss :D Mutta joo, täällä voisi olla vähän halvempaa! Toi 400 kuulostaa liiian pahalta tähän hetkeen. Mutta kiitos toivon kipinästä! 

Hei kaunis ja ihana Elisa, pitkään olen lukenut blogiasi ja ihailen suuresti upeaa elämänasennettasi! Uskon vahvasti, että kuvat saa tosiaan vielä pelastettua, mutta pahimmassakin tapauksessa olet kovalevyllisen verran kokeneempi kuvaaja ja pystyt korvaamaan menetetyt kuvat entistä paremmilla! ;) 

Elisa Lepistö

Voi miten ihanan positiivinen elämänasenne! Ja just noinhan se menee :)  Ai että miten hyvälle mielelle tulin. Kiitos!

Selina / Leijonaa mä metsästän (Ei varmistettu) http://leijonaa.fi

Kaveri on ammattivalokuvaaja ja suositteli ostamaan Dropboxista tilaa kuvien säilömiseen. En nyt kuollaksenikaan muista hintoja, mutta sen verran olematon se oli, että oon itsekin harkinnut. Plussaa myös, ettei tarvi roudata kovalevyjä :)

Toivottavasti saat kuvat ja videot pelastettua.

Elisa Lepistö

Kiitos! Pitääpä selvittää vähän, minkähintaiseksi tulee :) Jotenkin mulla on sellanen fiilis, että haluan ne johonkin fyysiseen laitteeseen, en tiedä miksi :D Se on ihan järjetön syy. 

Vierailija (Ei varmistettu) http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

- vitsi, mitä kuvia jälleen!

Kommentoi