Venyttelystä päivän hemmotteluhetki

Tuon viikon treenitauon seurauksena olen saanut itseni ihan käsittämättömään lihasjumiin. Koko alakroppa oli vielä eilen niin kipeä lauantain jäljiltä, että kävelytyylini käänsi katseita kylillä! Tein eilen yläkropan salilla, ja nyt sekin tuntuu olevan ihmeen kipeä.

Tänään oli tarkoitus mennä lenkille,mutta kroppa huutaa lepoa. Päätin jättää lenkin väliin ja venytellä oikein perusteellisesti. Omaa vartaloa pitää aina kuunnella, ja hyvä olo on pääasia. En ole oikeastaan koskaan välittänyt venyttelstä, vaan se on ollut sellainen pakollinen paha urheilun jälkeen. Nyt yritän kovasti muuttaa suhtautumistani, koska haluan lisätä liikkuvuuttani ja tavoitteenani on saada kummankin jalan spagaatit jouluun mennessä.

Ajattelin tänään laittaa jotain hyvää ja rauhoittavaa muusiikkia, tuoksukynttilöitä ja tunnelmavalaistuksen ja venytellä pitkään ja hartaasti. Jospa siitä saisi kehiteltyä sellaisen itsensä hemmotteluhetken. :)

Olisiko teillä kiinnostusta saada jotain venyttelypostausta? Vai onko se mielestänne yhtä tylsää kuin minustakin?

Nyt villasukat jalkaan ja jumppamatolle! Moikka! :)

Kommentit

Tahra (Ei varmistettu)

Venyttelen vain pakon edessä. Eli silloin kun on jokapaikka niin jumissa ettei mikään onnistu. Jooga ja pilates ja venyttely ovat mielestäni sellaista nyhvertämistä. Ei liikkumista paikasta toiseen, ei vauhtia ei mitään. Pelkkää paikallaannyhjäämistä, vaikka astanga ja pilateskin voi toki olla tehokasta ja rankkaa. Onneksi tutkimusten mukaan venyttely ei ole mitenkään kovin oleellista palautumisen kannalta. Pidän sen jatkossakin sellaisena silloinkunmuutaeienääoletehtävissä-konstina.

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä! Varsinkin jos tekee istumatyötä, saattaa niskat sun muut mennä todella jumiin ilman venyttelyä.Siinä venytellessä sitten kaikki paikat vähän aukea :)

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Noista on puolesta ja vastaan mielipiteitä. Itse olen sitä mieltä ettö venyttelyn jälkeen on mahtava olo, ja uskon että lihaksen näyttävät kauniimmilta kun ne venyttelee. En tiedä mihin perustan tämän uskomukseni :D

Anna A (Ei varmistettu)

Venyttely on ikävää varsinkin kun on sukua rautakangelle. Venyttelystä nauttimiseen auttaisi varmasti se, että taipuisi niihin asentoihin, edes lämpö ei tahdo auttaa (eikä michelin-renkaat vyötäröllä auta). Kuitenkin liikkuvuuden kannalta olisi sitäkin suotavaa harrastaa, vaikka itse palautumiseen siitä ei hirveesti apua olisikaan. Kyykkytekniikkaa ainakin helpottaisi jos lonkankoukistajat ja nilkat on liikkuvat.Ainakin veri alkaa kiertää päässä kummasti kun venyttelee jumiutuneita hartioita. Ajatuskin kummasti kirkastuu.-Anna-

Elisa (Ei varmistettu)

Voin tehdä jonkun spagaattivenytys postauksen tässä nyt joululomalla :) kiitti!!

Anonymous (Ei varmistettu)

Nyt on pakko sanoa et oon tosi kade sun vatsastas!:D Miten muuten kuin pelkillä terveellisillä elämäntavoilla tuommoisen oikein saa?Itse olen pitkä ja hoikka, syön terveellisesti ja liikun melko paljon (fyysinen työ ja lenkkeily), mutta silti mahani pömpöttää. Auttaisiko vatsalihasten treenaaminen? Tai että kiinteyttäisikö se vai kasvaisivatko ne lihakset vain tuonne pömpön alle piiloon?:D Ja kuinkahan monesti viikossa ja kuinka paljon ja millaisilla toistoilla vatsalihasliikkeitä kannattaisi tehdä?(Anteeksi kysymystulva!)-Sini

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos paljon :) tosi mukava kuulla!

Elisa (Ei varmistettu)

Hei Sini,Kiitos paljon :) Olen sitä mieltä, että vatsalihakset saa näkymään vain syömällä oikein. Itsekin olen ollut hoikka, mutta vatsani aina pömpötti. Minulla ainakin lämmin pasta ja peruna sai vatsan todella "pömpölle", ja pienemmät annoskoot, mutta useammin syöminen auttoi tähän vaivaan. Toki vatsalihaksia kannattaa myös treenata, vaikka ne saavat esimerkiksi juuri lenkilläkin todella hyvää treeniä ihan huomaamatta. Teen paljon erilaisia vatsalihasliikkeitä, esimerkiksi tuolta aiemmista kirjoituksista löytyy TRX-video, jossa näytän pari hyvää liikettä jos salilta tuollaiset nauhat löytyy. Ja nämä siis vain omia kokemuksia, en ole ekspertti asiassa.Olen ajatellut, että voisin tehdä ihan kokonaisen postauksen kaikesta vatsalihaksiin liittyvästä. :)

Essi (Ei varmistettu)

Huippua, että eksyin jotenkin blogiis! Vaikuttaa tosi hyvältä, joten eiköhän täydy jäähä seuraileen:)

Anonymous (Ei varmistettu)

Haluaisin saada venyttelyistä postauksen/postauksia :) itse venyn aika paljon mutta spagaattiin en vielä pysty. Millaisia venytyksiä teet? :) tsemppia tavoitteeseen ;)

Kommentoi