Viinitilaihastus

Palataan vielä hetkeksi Espanjan maisemiin. Oli kyllä niin rentouttava reissu, ettei sitä oikein työmatkaksi osaa edes mieltää. Matkan tarjosi Anna Codorníu, ja lauantaina kävimmekin vierailemassa heidän viinitilallaan. 

 

Kyseessä on perheyritys, joka on aikoinaan valmistanut ensimmäisen Cavan vuonna 1872 sillä samaisella tilalla. Olen aina rakastanut paikkoja, joissa on historian havinaa. Ajatus alkaa aina harhailla ja mietin, millaisia ihmisiä on kävellyt niitä samoja reittejä. Minkälainen maailmankuva on ollut heillä, jotka ovat siellä työskennelleet? Millainen maailma on ollut siihen aikaan?

 

Menimme myös 20 metriä maan alle, jossa oli kilometritolkulla viinikellarikäytävää, vanhoja laitteita joilla kuohuvaa on valmistettu, sekä linnanmäen laitetta muistuttava juna, jolla kaahailimme ympäri kellaria. Pääsimme myös kurkistamaan perheen entiseen asuintaloon, joka oli Gaudin oppipojan suunnittelema. 

 

Koko alue ja ympäristö oli niin järkyttävän kaunis, ettei sitä oikein edes kuviin saanut taltioitua. Viinitila on auki kaikille vierailijoille, eli suosittelen käymään mikäli olette Barcelonaan päin matkaamassa. Keskustasta pääsee junalla kuulemma puolessa tunnissa perille. Veikkaan, että keväällä paikka on vielä maagisempi. 

 

 

Pictures: Me & Julia Toivola

Kommentit

Aino A (Ei varmistettu)

Siis piti lukea pari kertaa tuo otsikko, katsoin ensin että "viinilaihdutus" ja ihmettelin että mihin ihme dieettiin oot hurahtanut :-D

Ja siis aivan ihanan näköinen paikka ja mielettömiä kuvia!

Elisa Lepistö

Hhahahahahhahahaha!! Ihan paras dietti :D pitäis varmaan kokeilla. Kiiitos!

Kommentoi