Viiriäisen munia ja epäonnistuneita Chimichurri kokeiluja
En muista milloin olisin viimeksi syönyt viiriäisen munia, mutta HERRANJESTAS ne on hyviä! Täällä niitä on tosi paljon myynnissä, joten nappasimme toissapäivänä niitä heräteostoksena kassojen vierestä. Onneksi nappasimme sillä niitä on tullut napsittua nyt oikein olan takaa. Ainoa miinus on se, että niiden kuoriminen on todella tylsää ja hidasta puuhaa. Kamala vaiva ja sitten ihan säälittävä suupala. Mutta maun takia kyllä jaksaa vähän taistellakin.
Niitä on helppo lisätä proteiiniksi ruokaan kuin ruokaan. Tällä kertaa meillä oli quinoaa (ei varmaan enää yllätä ketään), parsaa, guacamolea, kurkkua ja chimichurri-kastiketta. Chimichurri ei ollut lainkaan niin hyvää, kun olin kuvitellut ja huomasin taas että joitain ruokia ei vain voi tehdä omasta päästä soveltamalla vaan reseptin noudattaminen on ihan suositeltavaa. Netistä löytyvät reseptit kuitenkin vaihtelevat melko paljon ainesosiltaan, joten en tiedä mikä olisi paras kombo. Pitänee alkaa kokeilla summamutikassa erilaisia variaatioita. Olen vasta täällä matkalla ollessani maistanut ensimmäistä kertaa Chimichurria ja siis voi mistä olenkaan jäänyt paitsi. Aiemmin olen sivistymättömyyksissäni luullut sen olevan jotenkin tulista, enkä olen siitä syystä sitä syönyt.
Mikäli teillä on tiedossa maailman paras Chimichurri-ohje, niin antakaa se ilmi!
I tried to do chimichurri the other day, but did not succeed! 😀 I guess some things are best to do from the recipes. If you have a killer Chimichurri recipe, tell it in the comment box. But the quail eggs are SO DELICIOUS!