Voima-asuista

Tänään olisikin vuorossa taas blog awards -blogigaala, jossa olin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Mielestäni ulos lähtiessä yksi parhaista asioista on iltaan valmistautuminen. Mitkä korvakorut laittaisin, millainen meikki olisi hyvä ja mitä pukisinkaan päälle? Kun yhtälöön lisää vielä hyvää musiikkia, seuraa ja lasilliset kuohuvaa, on joskus parhaat juhlat käynnissä jo ennen itse juhliin lähtöä.

Inhosin ennen sitä, kun Suomessa ollessani usein ihan normaalisti mekossakin oli sellainen olo että on ylipukeutunut. Päätin kuitenkin jossain vaiheessa, että tämäkin asenne muuttuu vain muuttamalla itseään. Sen sijaan siis, että valitsisin sen vähän maltillisemman juhla-asun, olen pukenut juuri sitä mitä on mieli tehnyt. Aika usein se on esimerkiksi muhkea tekoturkki, korkeat korot, tumma silmämeikki ja esimerkiksi mekko joka on täynnä pieniä peilejä, kuten viime viikolla Tukholmassa. 

Mitä itsevarmempi olo omassa asussa on - oli se sitten millainen tahansa - sitä vähemmän tulee ajatelleeksi, mitä muut siitä ajattelee. Silloin kun päällä on jotain sellaista, missä ei tunne itseään kotoisaksi, on helppo tulkita jokainen hiukan pidempi katse arvostelevaksi. Kun taas tuntee olonsa hyväksi, ei muiden tuijottelut tai silmienpyöritykset paljon paina. Silti rakastan sellaisia tilaisuuksia, joihin saa ihan luvan kanssa pukeutua vähän hienommin, kuten nyt vaikka Ooppera, häät tai tällaiset gaalat. 

Tärkeintä kuitenkin kaikessa pukeutumisessa on se oma tyyli. Mielestäni itsevarmuutta ei lisää se, että olet pukeutunut sinulle hyvin sopiviin väreihin tai häivyttänyt pukeutumisella vartalon "heikkouksia" jollain käsittämättömillä pukeutumissäännöillä, mikä nyt jo lähtökohtaisesti on ihan järjetön ajatus. Että yksi vartalomalli olisi jollain tapaa parempi kuin toinen. Itsevarmuutta lisäävät ne vaatteet, jotka päällä tunnet olevasi hiukan enemmän. Sellaiset voima-asut, jotka saavat sinut kävelemään hiukan ryhdikkäämmin ja lisäävät pienen pilkkeen silmäkulmaasi. 

Pakko muuten vielä mainita, että näitä kuvia ei melkein tullut otettua. Nämä on napattu juuri ennen juhliin lähtöä hotellihuoneessamme, joka alkoi auringon laskettua olla hyvinkin hämärä. Totesin Saralle, ettei tässä asussakaan ole mitään kuvattavaa, kun mekkokin on näkynyt jo monta kertaa aiemminkin blogissa. Sara kuitenkin puski tahtonsa läpi ja nappasi nämä kuvat vastusteluistani huolimatta, ja jestas miten pidänkään tästä tummanpuhuvasta tunnelmasta!

Minkälaiset asut tai vaatteet teillä saavat tällaisen voimaannuttavan efetkin aikaan?

Dress - 2nd hand, Coat - Nelly (here*) (borrowed from Sara)                    

                         *adlink

Pictures: Sara Vanninen, edit:me

Kommentit

Idaemilii
Köyhä shoppailija

Niin kauniita kuvia, kuvat onnistui niin hyvin!!
Itse myös tuntui ennen väärältä kävellä korkokengillä tai mekossa Porvoossa, mutta päätin joissain vaiheessaa kumminkin kävllä niissä koska rakastan korkkareita ja mekkoja yli kaiken.Olen aina pääpidempi kuin muut mutta korkokengät tekee mielestäni asun niinpaljon juhlavammaksi. Eihän siinä ole mitään väärä näyttää hienolta, parempi jos ihmiset pitää minua ylipukeutuneena kuin alipukeutuneena.
Rakastan myös itse laittautumista ja illan paras kohokohta ennen ulos menoa on se laittautuminen!:)

Elisa Lepistö

Ah, tiedän niin hyvin tuon tunteen! Muistan itsekin kun asuin kauempana keskustasta ja tuntui niin hölmöltä lähteä tosi laittautuneena kotoota mihinkään. Sen sijaan esimerkiksi Nycissä ollessa voi lähteä ihan minkälaisessa asussa vain, ilman että tulee hölmö olo. Mutta aivan kuten sanoit, se on vain oman pään sisällä ja pitäisi vain rohkeammin aina pukeutua just niin kuin mieli tekee! Ja komppaan kyllä tuossa täysin: mielummin yli- kuin alipukeutunut :) 

Saana Väliheikki
LAVLI

On kyllä todella upeat kuvat! Jotenkin kaikki sävyt vaan elää. Ja joo tiedän niin ton tunteen, joskus kun jo pelkissä korkkareissa kävely tuntuu hienostelulta

Elisa Lepistö

Joo se on inhottava tunne kun tuntuu että pitäis vähän pienentää itsensä. Että on jollain tavalla vähän liikaa jossain koroissaan. Ja kiitos, kuvaajalle kaikki propsit! <3

Jennun (Ei varmistettu)

Onko kukaan koskaan sanonut sinulle, että muistutat hiukset auki Blake Livelyä Gossip girl roolissaan? Ja se oli siis kehu :)

Elisa Lepistö

No äääääk, vitsi mikä kehu! Ei oo kyllä sanonut, enkä itsekään näe kyllä yhdennäköisyyttä mutta otan ehdottomasti hyvin kiitollisena tämän kehun vastaan :D <3 kiiiitos!

Vierailija (Ei varmistettu)

Haha eikä mäkin oon aina ajatellut näin (oon lukenut sun blogia ihan alkuajoista asti) mutta oon kuvitellut että se on niin itsestäänselvyys että tottakai oot kuullut siitä tuhat kertaa niin mitäs sitä toistamaan :D

Elisa Lepistö

No hei nyttt!! Ootte ihania :D oon ihan hämmentynyt. 

saratickle
Tickle Your Fancy

Niiiin upea SÄ!! <3 Ja todellakin Blake Lively, tulee ihan mieleen!

Kommentoi