Yllättävä ratkaisu motivaatiopulaan

Itseäni on hiukan vaivannut sellainen laiskamato-fiilis lähipäivinä. Minulla käy usein pitkittyneen flunssan kanssa niin. Ensin sitä on ihan hajalla pari ensimmäistä päivää siitä, ettei pääse treenaamaan, mutta sitten yllättäen siihen löysäilyyn tottuu. Lopulta ne "toipilas"-päivät venyvät liian moneksi ja alkaa keksimään itselleen tekosyitä olla treenaamatta.

Minulla on kuitenkin hyvä kikka, miten pääsen tällaisesta olosta yleensä eroon: siivoaminen. Kuulostaapa tylsältä, saatatte ajatella nyt. Siivoaminen on kuitenkin sellaista puuhaa, että kun pääsee alkuun, ei enää malta istua alas. Siitä tuntuu saavan jonkun ihmeellisen energiaryöpyn, ja senkin jälkeen kun joka kohta asunnossa kiiltää, voisi lähteä vaikka lenkille. Kaikki varmasti tietävät, mistä puhun.

Miten sitten motivoida itseään siivoamaan? Rankan työpäivän jälkeen kun on niin mukava rojahtaa sohvalle ja avata televisio. Mielestäni paras tapa on olla istumatta alas lainkaan. Levossa olevan kappaleen liikkeelle saattaminen vaatii paljon enemmän energiaa, kuin saman kappaleen pitäminen liikkeessä, joten ei kannata ajatella, että "lepuutan vain hetken jalkojani tuossa". Toinen tapa on aloittaa vapaapäivänsä siivouspuuhat heti aamusta, ennen kuin pääkoppa edes tajuaa, että ollaan jonkun ikävän puuhan äärellä.

Siivouksen ei suinkaan tarvitse olla tylsää puuhaa. Minulla siivoamisessa tärkeintä on musiikki. Se voi olla mitä vain, mikä saa sinut liikkeelle. Itselläni on muutamat lempi-siivousbiisit! Aion nyt jakaa ne kanssanne.
Parhaita on mielestäni ne, missä voi tanssia mukana ja käyttää pölyhuiskaa tarpeen tullen mikrofoonina teatraalisesti. Tämä on myös yksi syistä, minkä takia haluan siivota yksin. 

 

                      

 

                      

Puhdas koti vaikuttaa muutenkin ainakin itselläni ihan hurjan paljon henkiseen hyvinvointiin. Sikin sokin levällään olevat tavarat tai pölyiset pinnat aiheuttavat turhaa stressiä pääkopalle.
Vastapestyn parketin ja puhtaiden lakanoiden tuoksussa on sen sijaan jotain juhlallista.

Onko teillä jotain hyviä siivouskikkoja? :)

Kommentit

Aino (Ei varmistettu)

<3

Elisa (Ei varmistettu)

Aino <3

Happie Ness (Ei varmistettu)

Se onkin kumma, miten sitä siivousta aina lykkää ja lykkää. Sitten kun ryhtyy hommiin, niin se onkin ihan mukavaa ja perussiivous ei kuitenkaan kauaa aikaa vie.

Elisa (Ei varmistettu)

Niinpä! Ja sen jälkeen on jotenkin niiin hyvä ja energinen fiilis. =)

Anonymous (Ei varmistettu)

Girl,I think you would get a lot more Readers, if you would write in English. I am German, and love your Pictures,etc. but I can't understand a Thing and thats sad :/

Elisa (Ei varmistettu)

Hi, At the right side of the page you can find Translate button, where you can choose your language. I don't know how well it actually works, but you can try it. I don't think I could express myself well enough in English. That´s why I write in Finnish, but thank you for the comment! :)

Anonymous (Ei varmistettu)

okay, it does not really work, quiet sad but ok ;)

jasmine (Ei varmistettu)

Nii totta:D aina ku siivoo ni ei lopeta ja se käy treenaamisestakin ja tekee löytöjä ja se piristää

Elisa (Ei varmistettu)

Joo parasta on siivota niin tunteella, että tulee samassa vähän hiki ;)

Nanna (Ei varmistettu)

Siivoaminen on kyllä jännä juttu - itsekin aina välttelen sitä viimeiseen asti, mutta kun vihdoin saa jotain aikaiseksi, tuleekin tosi hyvä mieli! :) Paras "siivouskikka" on kuitenkin se, että kutsuu mahdollisimman usein kavereita kylään, niin sitten on vähän pakko siivota, kun eihän sitä kehtaa sotkuiseen kämppään ketään päästää ;)

Elisa (Ei varmistettu)

Tuokin on totta :) Tai se, että joka kerta kun lähtee kotoaan, jättää sen siihen kuntoon, että voi kutsua extempore vieraita kylään! Loppujen lopuksi se vaatii aika vähän ja sitten on itsekin mukava tulla siistiin kotiin.

Senja (Ei varmistettu)

hei toi on niin totta toi siivoamisjuttu! siitä tosiaan saa energiaa :D usein oon esim sunnuntaiaamuisin ihan nuutunut mutta kun vapaapäivän kunniaksi vähän alkaa siivoamaan, kohta huomaa että on täynnä energiaa!

Elisa (Ei varmistettu)

Joo se on kumma! Mutta ihanaa! :) Saa paljon aikaan kun aloittaa päivän noin. Ja voi viettää vapaapäivän ihanan puhtaassa kodissa.

Sara (Ei varmistettu)

Hauska ja hyvä postaus!! :) Mulla on ollut tässä juuri paraikaa sama ongelma. Olen ollut koko tammikuun jatkuvasti kipeänä, enkä ole saanut liikkua, joten nyt kun saisi, se "aloittaminen" tuntuu ihan kamalan vaikealta, kun helpompi on katsoa tietokoneelta sarjoja ja napsia suklaata. Uskomattomasti ruokavaliokin romahtaa helposti, kun toinen osapuoli, liikunta, on hetkellisesti poissa. Koko uurastukseni täydellisen vartalon eteen meni hukkaan juuri kun olin saavuttamassa tavoitteeni. :D Yritän nyt motivoida itseäni juuri sillä, että minä en ole se henkilö, joka syö suklaata, vaan se, joka olin ennen kuin tulin kipeäksi: itseensä tyytyväinen, ylpeä ja samalla onnellisempikin, kun ei miettinyt koko aikaa, että äh, nyt turvottaa tms. Ja siivous on loistavaa juuri tuohon, mitä kerroit. Sillä saa vauhdin päälle!! :)Tulipas tästä vuodatus. :D

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kurjaa, että sulla on sama ongelma! Nyt täytyy ottaa vain härkää sarvista ja ruveta taas liikkumaan. Ei se sen kummempia vaadi kun sen ensimmäisen hikitreenin ja sit ollaan taad koukussa ;) Toivottavasti saat taas vauhdin päälle!

Anonymous (Ei varmistettu)

Heiiii,Ois kiva kuulla mitä sun kymmenen minuutin aamujoogaan kuuluu. Videoa tai sitten kuvasarjaa, jos jaksat! :) Toi kuulostaa vaan niin hyvältä et haluisin itsekin kokeilla, 10min on sen verran lyhyt aika, että siihen on aikaa, jopa aamulla. :) Kiitos myös ihanasta blogista. Löysin sut vasta viikonloppuna ja oon jo ihan koukussa! Ihanaa tsemppiä ja motivaatiota. :)/Mariia

Elisa (Ei varmistettu)

Hei Mariia, Kiitos paljon! Kiva kuulla :) Olen tehnyt joogani sellaisen videon tahdissa. Se on ainakin minulla toiminut hyvin kun voi pitää aivot narikassa vielä aamutuimaan :D http://startlivingyourbestlife.blogspot.fi/2013/01/ihana-aamu.html?m=0 tuossa postauksessa on se video! :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Oi kiitos! Kokeilenkin tota heti huomenaamulla. Vaikka ehkä tsekkaan sen jo tänään illalla, niin vähän tutumpi sitten aamulla. :D/Mariia

Merja (Ei varmistettu)

Yyyyyh, miten mulle ei ikinä käy noin?!?!? Siivous on vihoviimestä hommaa ja paljon mielummin raahaan itteni lenkille tai salille kuin tartun pölyhuiskaan :D Mutta pakkohan kämppäkin on kyllä siistinä pitää, enkä onnistu siinä ilman kunnon jammeja ja hyvää musiikkia... eli jeps, miekin siivoan mieluiten yksin!! :D

Elisa (Ei varmistettu)

Haha, joo mulla on taas niin, että jos on vaikka joku iso koulutehtävä mitä pitäisi tehdä, kämppä kiiltää! :D mutta musa tosiaan auttaa ;)

Kommentoi