Zen-aamu

Niin kuin kauemman blogiani seuranneet tietävät, aamut eivät ole minulle ikinä kovin helppoja. Siksi yritän panostaa niihin nykyään melko paljon. Herään sen verran aiemmin, että ehdin tehdä jotain mukavaa ennen kun velvoitteet kutsuvat. Välillä katselen lempisarjoja sängyssä loikoillen, joskus taas joogaan tai meditoin. Tänään venyttelin.Suosittelen kaikkia kokeilemaan tällaista aamuista kehonhuoltohetkeä. Olo on sen jälkeen rentoutunut, mutta virkeä. Jotenkin on hiukan valmiimpi siihen edessä olevaan päivään.

 

Minulle on hirmu tärkeää tunnelma, joten laitoin kynttilöitä palamaan ja rauhallista musiikkia soimaan. Alustaksi voi laittaa joogamaton tai torkkupeiton. Sitten vain rauhallisesti venyttelemään kaikki paikat auki. 

 

Tässä vielä muutama biisiehdotus rauhalliseen aamuun.

 

Kommentit

Katja (Ei varmistettu)

Voi miten ihania biisejä, kiitos vinkeistä! Millä tavalla muuten lämmittelet lihaksia ennen venyttelyä vai venytteletkö ihan "kylmiltään"? :)

Elisa (Ei varmistettu)

Nyt venyttelin ihan kylmiltään, mutta aloitin rauhassa. Yleensä kyllä vähän lämmittelen! :)

hiinanna (Ei varmistettu)

Mulla oli tänään niinikään zen-aamu - kynttilät palamaan, klassista rentoilupianomusaa soimaan ja joogamatto kehiin. Puolen tunnin joogasession jälkeen tein ensi kertaa Juoksija-lehdestä löytämäni fustra-coreohjelman, johon kului 45 min. Voin kertoa, että harvoin löytyy tollasta poltetta vatsalihaksiin ja huomenna nauraminen varmasti sattuu. Oli kyllä tosi mukavaa vaihtelua aamutreeniin tällainen rauhallistempoinen treeni.

Elisa (Ei varmistettu)

Oii kuulostaa ihanalta! Alkoi varmasti päivä hyvin ;)

Sanni (Ei varmistettu)

Itse olen tottunut iltaisin venyttelemään ennen saunaan menoa, kyllä uni sitten maistuu! Mutta voisikin vaihteeksi kokeilla aamu-venyttelyä! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Joo ltavenyttelyt on ihania! Joskus oon muuten venytellyt saunassakin, jos on ollut tosi kipeä joku paikka! Se lämpö auttaa vähän rentoutumaan:)

Erika (Ei varmistettu)

Oi mitä biisejä ♥ Mistä tuo ihana toppi on?
Aamut on ihania, mä tykkään aamuisin ensin rauhassa laittautua ja sitten hissukseen syödä aamusmoothien samalla kun luen lemppariblogien uudet postaukset :) Viikonloppuaamuisin käyn usein aamulenkillä merenrannassa ja venyttelen siellä, se on ihanaa.

Elisa (Ei varmistettu)

Eikö ookkin ihania!:) se on varmaankin capezion tanssipuku! Ikivanha, mutta tykkään käyttää sitä venytellessä ja joogaillessa kun ei rullaa paita alas;)

Rena (Ei varmistettu)

In my opinion this is a really good idea that you do this!

I do daily in the morning the yoga like excercise "5 Tibetans", which makes me fresh and clear in my mind and helps me also to center myself. I won´t miss this and it looks like that it´s also good for my body :)

xx from Bavaria/Germany, Rena

www.dressedwithsoul.blogspot.de

Elisa (Ei varmistettu)

My mom used to do these 5 tibetians! Maybe I should try them too. They don't take too long, so It would be great for mornings. Thanks for the reminder!;)

Elena (Ei varmistettu)

Voi että kun sulla on ihana blogi! :) Tuun aina hyvälle mielelle näitä postauksia lukiessa! Oot piristänyt mun päivää niin monesti! En itsekään ole aamuihmisiä, mutta oon kans huomannut, kuinka paljon mukavammalta aamu tuntuu jos edes ehtii juoda aamukahvin rauhassa hyvää musiikkia kuunnellen! :)

http://nolifestyleblog.blogspot.fi/

Elisa (Ei varmistettu)

Voi ihana Elena kiitos kovasti! Joo aamulla joku loistava biisi soimaan niin päivä alkaa hyvin! :) ;)

arro (Ei varmistettu)

mä rupeen pakostikin hytkymään ja fiilistelemään aina ku kuulen ton Do I Wanna Know? eli ei sovi mun venyttely-biisilistaan :D

Elisa (Ei varmistettu)

Hahha ei vitsi mietin ihan samaa, mutta laitoinkn sen just siks vikaks! Alkaa vähän jo heräilemään;D se on ihan mahtava biisi!

Reettahh (Ei varmistettu)

Sanoit, ettet ole aamuihmisiä? Käytkö koskaan aamuisin lenkillä ennen aamiaista? Itselleni tämä tuottaa ongelmia, sillä rakstan aloittaa aamuni rauhassa aamupalalla, lehden lukemisella ja kahvilla :) Kesällä aamulenkki suoraan sängystä noustua vielä jotenkin onnistui (joskus), mutta tänäkin aamuna kun ikkunasta näkyi viileä ja harmaa syyssää, päätin skipata aamuhölkät ja laittaa vain kahvin kiehumaan ja asettua aamiaiselle.. :D Onko sinulla vinkkejä, kuinka karaista itsensä aamulenkille? :)

Elisa (Ei varmistettu)

En käy! Mä oon sellainen mörökölli aamuisin, että hyvä kun mut saa sängystä ylös :D Ei jotenkin ole energiaakaan sinne lenkille. Treenaan mielummin sitten, kun olen saanut vähän murua rinnan alle. Kerran taisin kesällä käydä aamulenkillä kun parempi puolisko sai mut huijattua mukaansa. Kello oli niin vähän, että olin ihan unessa kun lähdin. Siinä sitten vasta ensimmäisiä askelia ottaessani tajusin, että hitsi mä oon lenkillä:D Joten ehkä se on vinkkini. Pue vain ihan zombina ne lenkkikamat päälle ja lähde ulos ovesta ennen kun ehdit keksiä mitään tekosyitä kotiinjäämiseen:D

Reettahh (Ei varmistettu)

Ihana kuulla, että on muitakin, joille se aamulenkkeily ennen aamiaista on kiven alla... Varsinkin näin syysaamuisin, en vain saa kiskottua itseäni tuonne koleaan ilmaan kun on juuri tullut lämpimästä peiton alta... Pakko sanoa, että siitä on ollut minulla pitkään huono-omatunto, kun ei vain kykene kiskomaan niitä lenkkareita jalkaan ja hankkimaan pientä happihyppelyä heti aamutuimaan...

Niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin ahdistus helpotti kun kuulin sinulta, ettet sinäkään sitä varhaista aamulenkkeilyä harrasta :D Pakko sanoa, että blogisi on jotenkin niin oikealla elämän asenteella kirjoitettu, että sinusta on tullut oikea hyvinvointi idolini. Monesti kuin joku juttu ahdistaa, esimerkiksi se, ettei ole ehtinyt liikkumaan tai ei nyt ole syönyt niin ''terveellisesti'' päivän aikana, niin tekee mieli tulla lukemaan sinun ajatuksiasi :)

Olet todella terveellinen esimerkki nuorille. Jatka samaan malliin. Kaltaisellasi asenteella kirjoitettuja hyvinvointi blogeja on harvassa! Sinulla elämästä nauttiminen ja oman kropan arvostaminen ja kuuntelu tuntuvat olevan pääasiassa, ei pakkoliikunta tai kurinalainen rahka-broileri-kaurapuuro-dieetin noudattaminen! :) Ja sitä paitsi, kroppasi on kadehdittavan urheilullisessa kunnossa! Eli jos sitä ei ole aamukardioilla rakennettu, niin voin hyvillä mielin ajatella, ettei se ole kiveen kirjoitettu että kaikki reippaat ja hyväkroppaiset ihmset käyvät aamujuoksulla ennen päivän askareiden aloittamista :D!

Elisa (Ei varmistettu)

Voiiii! Ihana kommentti! Kiitos miljoonasti. Et tiedäkkään kuinka hyvän mielen mulle sait:)
Ja tosiaan, ei kannata potea huonoa omaa tuntoa tuollaisesta! Pitää urheilla silloin, kun se itsestä tuntuu hyvältä. Liika pingoittaminen vie sekin elämäniloa ja laskee taas sitä henkistä hyvinvoinnin puolta. <3

Kommentoi