Anna Ternheim

Ruotsi – tuo musiikin ja kulttuurin pohjoismainen kultakaivos, jonka varannot lahjakkaiden naisartistien suhteen tuntuvat olevan ehtymättömät. Ja miettikääpä, fyysisesti meitä erottaa vain maailman mittakaavassa aika pikkuinen meri ja valtionraja. (Kulttuurin ja musiikin saralla erot ovatkin sitten hieman isompaa kokoluokkaa, no offense.)

Shut The Fuck Up Sisters -blogi on kärsinyt valitettavasta hiljaiselosta sekä syksyn henkisen kuluttavuuden että oman aina pienin sykäyksin etenevän musiikkiprojektini (!!!) vuoksi, mutta tänään tuntui oikealta tulla nostamaan jälleen jalustalle eräs upea ruotsalainen artisti.

Artisin nimi on Anna Ternheim, ja hän on alunperin Sollentunasta kotoisin oleva singer-songwriter ja kitaristi. 

ternheim-anna-50662a9f19191.jpg

Maanläheisen oloinen ja jollain tavalla hyvin pohjoiselta tuntuva artisti on ehtinyt pyöräyttää uransa aikana jo useamman albumin, joiden tyyli liikuskelee enimmäkseen rockin, popin ja folkin turvallisissa maastoissa. Kuulas ja kirkas, mutta samalla hieman savuinen, haikea ja surumielinen lauluääni sinetöi kappaleiden tunnelman, ja usein käytetyt jousisoundit tuovat oman mahtipontisuutensa keitokseen.
 

https://www.youtube.com/embed/Oh9RLeIpjuI” width=”420″>

Tuorein albumi For The Young ilmestyi vastikään, mutta omat kestosuosikkini tuntuvat olevan yhä vuonna 2006 ilmestynyt Separation Road ja vuonna 2008 ilmestynyt Leaving On A Mayday, jotka ovat kulkeneet tiiviisti mukana matkassani aina siitä asti kun artistin löysin. 

Olen onnistunut näkemään Ternheimin sekä levykauppakeikalla Tukholmassa vuonna 2011 että Tavastialla 2012, ja menisin ehdottomasti uudelleenkin. Melankoliset folk-tunnelmat sopivat loistavasti marras- ja joulukuuhun, mutta myös kesään, kuten tämä yhteistyössä monen tutun ruotsalaiskasvon kanssa toteutettu versio biisistä Summer Rain tai Ane Brunin kanssa tehty duettoversio kappaleesta Off The Road.

www.annaternheim.com

kulttuuri suosittelen musiikki
Kommentit (2)
  1. Oih, Anna <3 Meillä on yhteistä taivalta takana jo reilu kymmenen vuotta ja sitä Tavastian keikkaa sai kyllä odotella muutaman vuoden 😀 Rakastan tuota Summer rainin a capella-versiota ja vaikka monet ekan levyn biiseistä ovat jollain tapaa aika naiivin oloisia on niissä kiinni niin paljon muistoja, etten varmasti koskaan kyllästy siihen. Onkin aika noloa myöntää, että ylipäätään musiikin kuuntelu on jäänyt niin vähälle viime aikoina, etten edes tiennyt uusimmasta levystä.

    Saataisiinpa Anna keikalle Suomeen taas pian-

    1. No niinpä! Edellisestä on vierähtänyt jo liian pitkä tovi 🙂

      Ja joo, nää kaikki biisit tuovat mullekin mieleen paljon hetkiä/elämänvaiheita/fiiliksiä. Nostalgiaa parhaimmillaan. Kiva kuulla, että muitakin diggareita löytyy!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *