Laura Marling

Ainakin Helsingissä on päässyt viime iltoina ihastelemaan upeaa suurta ja pyöreää alkusyksyn täysikuuta. Minulle tämä (paras) aika vuodesta on tarkoittanut jo useamman vuoden ajan sitä, että luureissa alkaa pyöriä jossain vaiheessa takuuvarmasti englantilainen laulaja-lauluntekijä Laura Marling

Nuori kitaristi-laulajatar on syntynyt vuonna 1990, mutta ehtinyt kahmia jo useampia palkintoja lyhyen uransa aikana. Eikä suotta.

lauramarling.png

(Kuva: Ribbon Music)

Folk-lahjakkuus Laura Marling ei nauti suosiotani ainoastaan samettisen lauluäänensä ja vahvojen biisinkirjoitustaitojensa takia, vaan Marlingin ehdottomasti paras albumi I Speak Because I Can liittyy niin vahvasti tiettyyn elämänvaiheeseeni: kuuntelin levyn aivan puhki vuonna 2010, kun olin lähdössä syksyksi vaihtoon Iso-Britanniaan. Harras toiveeni etenkin vaihtoaikana oli saada nähdä Laura Marling livenä, mutta toive ei valitettavasti ole vielä tähän mennessäkään toteutunut. Joten pliis, kaikki ohjelmatiimit, tässä teille eräs, joka pitäisi saada keikalle Helsinkiin nyt vähän äkkiä.

Mutta antaa musiikin puhua taas puolestaan. Tumman, haikean ja surumielisen folkin ystävät – tämä on teille. Oli se minullekin rakkautta ensi kuulemalla.

https://www.youtube.com/embed/jGGsfH607Pw” width=”420″>

Kuka muu tunnustaa lukeutuvansa fanijoukkoihin?

www.lauramarling.com

Kommentit (2)
  1. Eräs mun brittikaverini vinkkasi Laura Marlingista mulle jokin aika sitten ja kuunneltuani en osannut vastata muuta kuin: ”What was life before Laura Marling?” En myöskään tiedä onko sopivampaa musiikkia sille yhdelle päivälle Briteissä kun taivaalata tulee jotain vähän lumentapaista ja ihana ääni laulaa kuulokkeissa: ”I’ve never loved England more than when covered in snow.”

    1. Heheh, mulla on vähän erilainen muisto juuri tuosta biisistä… Olin tulossa jouluksi Suomeen, ja koko maa meni ihan sekaisin, kun lunta tulikin pikkuisen enemmän. Yhtäkkiä mikään ei toiminut, ja kaikista vähiten Heathrow’n lentokenttä, jolta mun piti lentää. Meni vähän säädöksi. Silloin toi biisi tuntui kohtalon ivalta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *