My Brightest Diamond

https://www.youtube.com/embed/CePpTXIuQzY” width=”560″>

My Brightest Diamond on yhdysvaltalaisen laulaja-lauluntekijä-säveltäjä-tuottaja Shara Wordenin sooloprojekti. Muusikkoperheessä kasvanut monipuolinen tekijä on tehnyt yhteistyötä monen kovan nimen kanssa aina Sufjan Stevensistä ja David Byrnestä the Decemberistsiin asti, ja sen ohella luonut myös paljon omaa taiteellisesti korkeatasoista ja kunnianhimoista popmusiikkiaan.

Itse löysin laulajan nimenomaan The Decemberistsien The Hazards of Love -albumilta. Jäin miettimään kenelle kuului tuo tumman pehmeä ja ilmaisuvoimainen ääni, ja vastauksena löysin Wordenin.

mbd.png

(Kuva: pacificlectic.com)

Mainitsemisen arvoista on Wordenin hyvin luistava sukkulointi popmusiikin ja nykytaidemusiikin välimaastossa, tai pikemminkin näiden sulauttaminen yhteen. Pop saa osakseen tavallista rikkaamman instrumentaation, ja hankalasti lähestyttävänä pidetty nykytaidemusiikki verhoutuu tanssittavuuden kaapuun. 

Niin ja mainittakoon myös, että Worden fanittaa mm. Pierre Boulezia. Eihän tästä voi olla pitämättä! 

www.mybrightestdiamond.com

Kommentit (2)
  1. Tämä jää varmasti kuunteluun, kiitokset!

    Eksyin pitkästä aikaa lukemaan tätä blogia kun tajusin viikonlopun festareiden jälkeen, ettei kolmipäiväisillä festareilla ollut yhtään naisartistia, Beach Housen laulajaa Victoria Legrandia lukuun ottamatta. RAAH!

    Että jatkossa voisinkin sitten lähettää palautetta ja pyytää tutustumaan tähän blogiin (suomeksi tai ei!) Kiitos että pidät tätä.

    1. Kiitos palautteesta! Tällä hetkellä on ollut vähän haasteellista onnistua raivaamaan kalenterista ja pääkopasta tilaa tän blogin ylläpitämiseen, mutta toivottavasti pääsen taas pian tämän kimppuun!

      Ja höh, kökköä ohjelmatyötä! Mutta valitettavan yleistä, sekä heijastuma siihen millainen tilanne  koko musiikkialalla on yhä. Blää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *