ruokaisa vegesalaatti {tattaria,punajuurta ja fetaa}
Tattaria! Virolaisen arkikeittiön perusainesta, jota en voinut vielä kymmenisen vuotta sitten edes nuuhkia sen voimakkaan arominsa takia. Jollain ihmeen väsytystekniikalla mieheni on kuitenkin vakuuttanut minulle, että näitä suurimoita kannattaa lusikoida, pastan ja valkoisen riisin sijaan, sillä ne ovat aivan älyttömän terveellisiä. Ja näitä muuten vedellään tässä maassa aika paljon. Tattaria löytyy jokaisen tarhan, koulun, yliopiston, työpaikkabuffan ruokalistoilta. Meidän tytön lempiruokaa on kevyessä suolavedessä keitetty tattaripuuro voinokareella! Eli kyseessä on ihan perus-safka. Tattarista voi valmistaa, puuroja, lettuja tai leipääkin, ihan mitä vaan. 🙂
Parasta tattarissa on sen ravintosisältö: se sisältää 12,6 grammaa proteiinia sataa grammaa kohden, ja paljon enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita kuin muut viljakasvit, ja onhan tattari myös gluteeniton.
Minun lautasella tattari on usein seikoitettu salaatin joukkoon. Se antaa niin paljon ruokaisuutta muuten niin kevyeeseen annokseen, ja pitää nälän loitolla kauan.
Punajuuri-feta-tattarisalaatti:
100g tattarisuurimoita, keitä ohjeen mukaan
4 pientä punajuurta, keitettynä tietty
kourallinen rukolaa
130g voissa paistettuja herkkusieniä
silputtua kevät sipulia
120 g fetaa
Kastike:
(!tämä on tärkeä elementti, koska muuten salaatti jää varsin kuivaksi!)
2 rkl oliiviöljyä
2 tl – 1 rkl sitruunan mehua
hyppysellinen suolaa, mustapippuria ja sokeria tai hunajaa
Jäähdytä keitetty tattari. Kaada suurimot salaattiastian pohjalle. Lisää muut ainekset ja kastike, sekoittele hennosti!
Nam!