aurinkoa lautasella

Hei, haluatteko lääkettä pimeyden päihittämiseen, eli näihin julmetunmoisiin marraskuun koomailtoihin? Meikäkokin salaisuus on tuoda näin alkavan talven keitoksiin pala, ah niin ihanaa, Aasiaa. Ja erityisesti sen energiaa antavia mausteita – currya, inkivääriä ja korianteria.

img_8168.jpg

 

Kannustan muitakin etsimään aurinkoa elämään vaikka hellan kautta eli, I give to you:

THAI KIKHERNEKEITTO

 

  • 3 porkkanaa /3 carrots
  • 2-3 dl tuoreita herkkusieniä/ 2-3 dl fresh champignons
  • 4-5 dl vettä/ 4-5 dl water
  • oranssi paprika/ orange paprika
  • pari kevätsipulia / few spring onions
  • 3 valkosipulinkynttä / 3 garlic glowes
  • 1/3 osaa chiliä / 1/3 chili
  • korianteria (kourallinen tai pari) itse laitan vähintään pari, koska korianteri on iiihanaa! / handful of Coriander, if you please
  • 1 lime / 1 lime
  • 4-5 kaffirlimen lehteä (ei pakollinen)/ 4-5 kaffir lime leaves
  • purkki kikherneitä (400g) / 1 can of chickpeas
  • 1- 1/2 purkillista kookosmaitoa (maun mukaan) / 1- 1/2 cans of coconut milk
  • 3-4 tl punaista currytahtaa / 3-4 ts red curry paste
  • 2 rkl kalakastiketta / 2 tbs fish sauce
  • oman maun mukaan voit vielä lisätä hunajaa ja suolaa  / optionally you can also add honey or salt…
  • Vinkki: kana ja jättikatkaravut sopii myös mainiosti mukaan!

Kuulota kattilassa öljytilkassa/tai mielellään kookosöljyssä pieniksi paloitellut valkosipulit, chili sekä currytahna. Lisää viipaloidut porkkanat (ja 5 min päästä paloiteltu paprika ja herkkusienet), vesi, sekä kaffirlimen lehdet. Anna kiehua kunnes porkkanat ovat pehmenneet (ei liian kauan, saa olla rapeita). Lisää huuhdellut kikherneet ja kookosmaito, anna kiehua hetki. Lopuksi lisää silputtu korianteri, limen mehu, kalakastike, silputut kevätsipulit, ja ota heti pois liedeltä ettei mausteidan/yrttien maut katoa. Testaa maku, lisää hunajaa tai suolaa jos siltä tuntuu.

//ENG

Heat coconot oil/or other cooking oil and sweat the chopped garlic and chili,and the curry paste. Add the water, kaffirlime leaves, sliced carrots and  chopped paprika and champignons. Boil until the veggies are soft but still crunchy. Add the coconut milk and chickpeas (that r rinsed with water). Let boil for few minutes, then add the chopped coriander, chooped spring onion, fish sauce, lime juice and move the pot away from the stove. To balance the taste, you can also add some honey and salt.

enjoy,

T

Kommentit (2)
  1. Niin minäkin! Tosin ne aiheuttaa sivuvaikutuksena myös aika kovaa matkakuumetta!

    😀

  2. Onpa ihanan piristävän värinen keitto, varmasti herkullinenkin! olen hulluna kaikenlaisiin thairuokiin ja keittoihin tällä hetkellä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *