manteliletut

Meidän tämän aamuisilla lettukesteillä vaihdettiin vehnäjauhot mantelijauhoon ja vaahterisiirapin korvaajana toimi agave-siirappi (tervetuloa terveellisempi arki!). Mantelilettujen koostumus on tavallisiin lettuihin verrattuna hieman karheampi, joten suosittelen niiden kyytipojiksi pehmeitä lisukkeita kuten banaania, vadelmia, maa-tai cashewpähkinävoita, tai vaikka sitä ihanaa luonnonmakeuttajilla maustettua kermavaahtoa/mascarponevaahtoa. Manteliletut on myös kelpo treeninjälkeinen suupala, nimenomaan suuren proteiini- ja kuitupitoisuutensa vuoksi!

img_1466.jpg

 

Manteliletut (n. 6-8 minilettua)

2 dl maitoa

2 dl mantelijauhoa 

2 kananmunaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl psylliumia 

 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vispattuun kananmuna-maito seokseen. Anna seoksen muhia jääkaapissa vähintään parituntia. (Kiireisen aamun pelastaja: tee seos valmiiksi jo illalla). Paista miniletut voissa tai kookosöljyssä. Yhdelle normaalikokoiselle pannulle mahtuu samanaikaisesti n. kolme lettua, kätevää ja nopeaa!

Mukavaa viikkoa!

Tiina

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.