manteliletut
Meidän tämän aamuisilla lettukesteillä vaihdettiin vehnäjauhot mantelijauhoon ja vaahterisiirapin korvaajana toimi agave-siirappi (tervetuloa terveellisempi arki!). Mantelilettujen koostumus on tavallisiin lettuihin verrattuna hieman karheampi, joten suosittelen niiden kyytipojiksi pehmeitä lisukkeita kuten banaania, vadelmia, maa-tai cashewpähkinävoita, tai vaikka sitä ihanaa luonnonmakeuttajilla maustettua kermavaahtoa/mascarponevaahtoa. Manteliletut on myös kelpo treeninjälkeinen suupala, nimenomaan suuren proteiini- ja kuitupitoisuutensa vuoksi!
Manteliletut (n. 6-8 minilettua)
2 dl maitoa
2 dl mantelijauhoa
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vispattuun kananmuna-maito seokseen. Anna seoksen muhia jääkaapissa vähintään parituntia. (Kiireisen aamun pelastaja: tee seos valmiiksi jo illalla). Paista miniletut voissa tai kookosöljyssä. Yhdelle normaalikokoiselle pannulle mahtuu samanaikaisesti n. kolme lettua, kätevää ja nopeaa!
Mukavaa viikkoa!
Tiina