manteliletut

Meidän tämän aamuisilla lettukesteillä vaihdettiin vehnäjauhot mantelijauhoon ja vaahterisiirapin korvaajana toimi agave-siirappi (tervetuloa terveellisempi arki!). Mantelilettujen koostumus on tavallisiin lettuihin verrattuna hieman karheampi, joten suosittelen niiden kyytipojiksi pehmeitä lisukkeita kuten banaania, vadelmia, maa-tai cashewpähkinävoita, tai vaikka sitä ihanaa luonnonmakeuttajilla maustettua kermavaahtoa/mascarponevaahtoa. Manteliletut on myös kelpo treeninjälkeinen suupala, nimenomaan suuren proteiini- ja kuitupitoisuutensa vuoksi!

img_1466.jpg

 

Manteliletut (n. 6-8 minilettua)

2 dl maitoa

2 dl mantelijauhoa 

2 kananmunaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl psylliumia 

 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vispattuun kananmuna-maito seokseen. Anna seoksen muhia jääkaapissa vähintään parituntia. (Kiireisen aamun pelastaja: tee seos valmiiksi jo illalla). Paista miniletut voissa tai kookosöljyssä. Yhdelle normaalikokoiselle pannulle mahtuu samanaikaisesti n. kolme lettua, kätevää ja nopeaa!

Mukavaa viikkoa!

Tiina

Koti Ruoka ja juoma

Sokeriton (mutta makea) mojito ❤️

 

 

image.jpg

 

 

image.jpg

Tämän kesän lempidrinkeistä saa nopeasti puolitettua kalorimäärän, kun korvaa tavallisen sokerin ns. kalorittomalla sokerilla (toki drinkkeihin lisättävät väkevät itsessään sisältävät sokeria). Itse suosin näistä luonnollisista makeuttajista erytritolia.  Kuvan mojitoon käytin  Sukrin Goldia, joka on mukailee hajultaan ja maultaan tummaa sokeria.

Resepti:

puolikkaan limen viipaleita

0,5 dl minttua

2tl sukrin goldia

3 cl rommia

runsaasti jäitä

soodavettä

Laita lasinpohjalle sukrin goldia, limet, mintun lehdet ja murskaa kevyesti. Lisää jäitä ja rommi. Jatka drinkki soodavedellä.

🙂

P.S mojiton lisäksi tämän kesän lempidrinkkeihin kuuluu myös tämä ihanan kirpeä greippidrinkki, jonka resepti löytyy tästä!

 

Koti Ruoka ja juoma