Firenzen ravintolasuositukset

 

Lupasin aikoinaan jakaa teille hieman Firenzen ravintolavinkkejä keväiseltä reissultani. Hyvien ravintoloiden metsästys Firenzen kaltaisissa turistikaupungeissa on usein erittäin hankalaa, joten olin onnekas kun sain joka ilta istahtaa paikallisen ystäväni seurassa mitä maittavimpien annosten äärelle. Opin myös muutaman neuvon hyvän gelatokojun metsästykseen Italiassa, joten laittelen pari vinkkiä tulemaan myös sen asian tiimoilta.

1. Trattoria 4 Leoni

www.4leoni.it

Osoite: Via de’ Vellutini, 1r
(Piazza della Passera)
 

4 Leoni tarjoaa perinteistä Toscanalaista ruokaa. Ravintola sijaitsee pienen Piazza della Passeran aukiolla. Testasin ravintolan legenda-annosta eli päärynä raviolia kermaisessa parsa-juustokastikkeessa. (Kuvaa en ehtinyt ruokarakkaus päissäni edes ottamaan). Myös alkupalaksi tilattu Sfromatino di ricotta (uunissa kypsennettyä ricottaa purjon kera, raikkaassa tomaattikastikkeessa) oli suussasulavan maukas, ja kaunis!

image.jpg

2. O’Munaciello

www.munaciello.com

Osoite: Via Maffia, 31r

O’Munaciellosta löytyy kaupungin parhaat pizzat (toki ravintola tarjoilee myös muitakin ruokalajeja). Paikka on paikallisten suosiossa, ja sinne joutuu usein jonottelemaan pöytää. Testasin ystäväni suosittelemaa Sette Nani-pitsaa (suomeksi seitsemän kääpiötä (: ). Pitsa koostuu siis kokin valitsemasta seitsemästä täytteestä. Tässä vaiheessa pakko vinkata: älä tilaa illalliseksi pitsaa kello 22 jälkeen. Harmikseni jouduin heittämään kädet ilmaan tuon jätti-pitsan edessä jo parin siivun jälkeen, se oli nimittäin todella täyttävää tavaraa, mutta järkyttävän hyvää.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

3. Ristorante Acquapazza 

http://www.acquapazzafirenze.it/

Osoite: Via Cosimo Ridolfi, 4r 

Acquapazza on moderni ja tyylikäs ravintola kala- ja äyriäisruoan ystäville. Suosittelen testaamaan tuota sea food-lautasta suositusviinin kanssa. Myös linguine-pasta hummerilla oli nappi valinta.

image.jpg

image.jpg

 

 

Siinä kolme lemppariravintolaani Firenzessä, toivottavasti nämä vinkit auttavat Firenzen seikkailuihin. Palaan vielä Firenzen reissuun myöhemmin gelato-teeman kera.

Toki kaupungin museoista pitäisi tehdä erillinen postaus, mutta lyhykäisyydessään sanon vain sen että kannattaa käydä kaikki kultturellikohteet läpi. Kenenkään ei ainakaan pitäisi poistua Firenzestä ilman vierailua Uffizin palatsiin jossa sijaitsee maailman yksi tärkein taidegalleria, sekä Museum de Accademiaan, jossa se oikea Davidin patsas seisoo. Maukkaan ruoan lisäksi, Firenzen taide, arkkitehtuuri ja kaupungin lämmin syke on valloittanut ainakin minun sydämeni ja odotan jo malttamattomana kolmatta reissuani kyseiseen kaupunkiin 🙂

 

Tinni

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma Matkat

takuurapeat perunalastut mikrossa

image.jpg

Tarvitset:

  • perunaa (rosamunda toimii hyvin)
  • himalajan suolaa
  • kuivaa tilliä (tai muita kuivattuja yrttejä,mausteita)
  • rypsiöljyä

Tee näin:

  • Viipaloi peruna ohuiksi lastuiksi (käytin sitä tavallista nelisivuista raastinta)
  • Pese perunalastut siivilässä kylmällä vedellä
  • Kuivaa lastut talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen
  • Levitä pottulastuille hiukan öljyä (näppärin ja nopein tapa: kasta sormenpäät öljyssä ja hiero lastun molemmille puolille).  Asette lastut lautaselle leivinpaperin päälle. Lisää suola.
  • Kuumenna mikrossa 3 minuuttia, jonka jälkeen käännä lastut ja kuumenna vielä n. 2 minuuttia.
  • (Huom huom!Perunalastujen tulee olla kauniin ruskeita. Kypsentäminen riippuu mikron tehosta ja lastujen paksuudesta, joten kannattaa pitää pottusiivuja silmällä kuumennuksen aikana)
  • Lisää mieleisesi mausteet esim. kuivattua tilliä, paprikajauhetta. Anna sipsien jäähtyä. Nauti. Toista toimenpide tarvittaessa 🙂

 

iloa viikkoon!

T

 

 

Koti Ruoka ja juoma DIY