takuurapeat perunalastut mikrossa

image.jpg

Tarvitset:

  • perunaa (rosamunda toimii hyvin)
  • himalajan suolaa
  • kuivaa tilliä (tai muita kuivattuja yrttejä,mausteita)
  • rypsiöljyä

Tee näin:

  • Viipaloi peruna ohuiksi lastuiksi (käytin sitä tavallista nelisivuista raastinta)
  • Pese perunalastut siivilässä kylmällä vedellä
  • Kuivaa lastut talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen
  • Levitä pottulastuille hiukan öljyä (näppärin ja nopein tapa: kasta sormenpäät öljyssä ja hiero lastun molemmille puolille).  Asette lastut lautaselle leivinpaperin päälle. Lisää suola.
  • Kuumenna mikrossa 3 minuuttia, jonka jälkeen käännä lastut ja kuumenna vielä n. 2 minuuttia.
  • (Huom huom!Perunalastujen tulee olla kauniin ruskeita. Kypsentäminen riippuu mikron tehosta ja lastujen paksuudesta, joten kannattaa pitää pottusiivuja silmällä kuumennuksen aikana)
  • Lisää mieleisesi mausteet esim. kuivattua tilliä, paprikajauhetta. Anna sipsien jäähtyä. Nauti. Toista toimenpide tarvittaessa 🙂

 

iloa viikkoon!

T

 

 

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.