pinaattilasagne

Ajattelin jakaa teille tänään maailman helpoimman lasagnereseptin! Resepti on ihanan naapurini käsialaa, jonka perheen luona kävimme maistelemassa tätä kasvisherkkua parisen viikkoa takaperin. Lasagnen joukkoon tulee mm. raejuustoa, jota itse en  ikinä ole käyttänyt lämpimän ruoan valmistuksessa. Raejuusto on muuten aivan aliarvostettu ruoka-aine, ja itsekin heitän sitä usein vain salaatteihin ainoastaan sen proteiini pitoisuuden vuoksi…

Reseptin mittasuhteet on vähän summamutikassa pohdittu sillä jenkkinaapurini käytti mittoihin cupseja. Yritin parhaani mukaan kääntää ne omalle kokkauskielelleni. Eli, tarvitset seuraavaia aineksia:

lasagnelevyjä (3 kerroksen lasagneen)

3 pinaattipuskaa

2,5 dl raejuustoa

1 purkki pestoa (300g)

2-3 mozzarella palloa (hienonnettuna)

1-2 desia parmesania

500g tomaattimurskaa

2 kananmunaa

suolaa ja pippuria oman maun mukaan

+ hunajaa tai sokeria tomaattikastikkeeseen kirpeyttä häivyttämään…

 

img_0493.jpg

Eka askel: Sekoita keskenään silputut pinaatit, raejuusto, munat, pesto, suola ja pippuri

img_0497.jpg

2. askel: kaada vuoan pohjalle tomaattikastike, lisää lasagne levyt, pinaattiseos, mozarella-parmesan sekoitus ja viimeisenä tomaattimurska. Toista sama uudelleen. Kaada viimeisen lasagne levykerroksen päälle tomaattikastiketta ja ripottele päälle juustoa.

img_0517.jpgimg_0515.jpg

3. askel: Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuutin ajan. Nauti!

translation:

I wanted to share to you today an amazing and quick vegetarian lasagne recipe that I learned from my sweet neighbour a couple of weeks ago! For this one you will need: 12 sheets of lasagne noodels, 2,5 dl of cottage cheese, 300g of pesto, 500g tomato sauce, 2-3 mozzarella balls (chopped), 1 dl parmesan) 2 eggs, 2-3 spinach bushes (small ones), honey, salt and pepper.

The recipes is super easy: You must first mix up the spinach with cottage cheese, eggs, pesto, salt and pepper. Then you put one layer of tomato sauce on the bottom of your tray. After that you add a layer lasagne noodels. Then you add the spinach sauce, mozzarella-parmesan mix and tomato sauce. Repeit untill you have 2 layers. Finish the last layer with tomatosauce and the cheese mix. Bake in the oven for 50 minutes in 175 degrees.Enjoy!

T

Kommentit (9)
  1. Moi Meijju!!! ihana kuulla, että tykkäät… siis sekä blogista että lasagnesta! Tulipa hyvä mieli! 😀 Meillä on muuten yllättävästi niin päin että tuo ukko söisi enemmänkin kasvisruokaa kuin minä!hahah!  täytyypä keksiä P:lle joku uusi vegeresepti pian, nyt kun se on päässy vauhtiin! 🙂 hihi.

    hauskaa viikkoa sulle, ja pikku tirppanoille myös!

    <3

  2. Moi Tiina 🙂
    Mä luen sun blogia, joka on muuten ihan super hyvä !! 🙂
    Eilen päätin kokeilla tätä reseptiä, jonka kokeilemista olin haaveillut muutenkin jo pitkään.. Meille tuli sukulaisia kylään, joilla päätin uskaltaa tätä ruokaa tehdä. Sen verran haluan valoittaa, että mun miehellä on yleensä aikamoisia ennakkoluuloja kasvisruokaa kohtaan, joten siitä syystä en voinut ihan perus arkiruoaksi tätä tehdä, ei ois välttämättä mennyt kaupaksi, mutta vieraiden läsnäollessa saan miehenikin (edes maistamaan) ja testaaman vähän muutakin kuin tuttua ja turvallista 😀 Taas otin riskin, mikä toimi.. Siis tää oli aivan mielettömän hyvää, kaikki meni ja jopa P söi kaiken ja otti vähän lisäää, se kertoo jo tämän lasagnen toimivuudesta.

    Täyttävää ja niiiin hyväää, NAM 🙂

    KIITOS siiis reseptistä ja mukavaa viikkoa! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *