26-vuotiaana

synttärii3.jpg

synttärii4.jpg

 

Huuh, tässäpä sitä ollaan 26-vuotiaana! Kyllä se vaan tuntuu oudolta että kolmekymmentä ikävuotta on lähempänä kuin koskaan, olisin kyllä mieluusti jäänyt ikuisesti 25-vuotiaaksi 😀 Musta on aina ihan huippua lukea muiden mietteitä ja viisauksia uusien ikävuosien kynnyksellä, joten ajattelin jakaa myös teille muutaman oivalluksen, joita tähänastiset ikävuodet on opettaneet, ja juttuja joiden tajuaminen on tehnyt mun elämästä vähän helpompaa ja mukavampaa.

1. Joskus spontaanisti tehdyt päätökset voivat osoittautua parhaiksi (eli kannattaa kuunnella intuitiota).

Esimerkki: Viime syksynä meidät valtasi lemmikkikuume, mutta ei haluttu ihan mitä tahansa lemmikkiä. Ei kissaa eikä koiraa, vaan pupu. Ei tiedetty kauheesti pupujenhoidosta entuudestaan, mutta tunne oli niin vahva että päätettiin seurata sitä. Kun meidän puput tuli vastaan myynti-ilmoituksessa, päätettiin heti että me halutaan juuri heidät lemmikeiksi. Ja niinpä me ajeltiin melkein 500 kilometrin päähän hakemaan puput kotiin. Ja siinä ne nyt ovat, Mimmi ja Lilli, jokaisen päivän ilahduttajia ja rakkaita lemmikkejä.
 

2. Jos joku elämän osa-alue tökkii, mieti mitä voisit tehdä sen parantamiseksi.

Oli se sitten työ, suhteet, asuinpaikka tai mikä hyvänsä, on välillä ihan hyvä pysähtyä miettimään, tekevätkö ne jutut sinut onnelliseksi – ja jos eivät tee, voiko asioiden suhteen tehdä jotain muutoksia?
 

3. Joskus on ihan okei olla ilman päämäärää, pitää elämässä miettimistaukoja ja miettiä rauhassa seuraavia siirtoja.
 

4. Rahan säästäminen kannattaa (edes niiden pieniltä tuntuvien muutamien eurojen!).

Nimittäin niistä pienistäkin summista voi kasvaa yllättävänkin suuri potti! Itse olen kerännyt useampaankin lomareissuun rahat pienistä opintotuista ja kesätyörahoista.

 

synttärii7.jpg

synttärii9.jpg

5. Liikunta on kivaa ja hyödyllistä.
Mulla kesti monta vuotta oppia ettei liikunta ole pakkopullaa vaan asia, josta voi nauttia ja tehdä hyvällä fiiliksellä. Minä löysin sattumalta sen oman lajini ryhmäliikunnan parista, ja se on nykyään yksi elämän parhaimmista jutuista. Niin ja sekin on ollut hyvä oivallus, ettei liikunnan tarvitse olla rehkimistä tai edes kovin tavoitteellista treenausta, vaan juttu jota voi tehdä rauhassa oman fiiliksen mukaan. 

6. Tee kivoja juttuja, vietä aikaa kivojen ihmisten kanssa, ammenna energiaa ja inspiraatioita niistä asioista joista tykkäät.

Esimerkki: hurahdin Skamiin ja siitä tuli supertärkeä juttu mulle. Hurahdin siihen niin paljon että aloitan syyskuussa kansalaisopistossa opiskelemaan norjaa, enkä voisi olla asiasta enempää innoissani!
 

7. Panosta ympärillä olevaan viihtyvyyteen.

Mulle kaunis koti tuo elämään paljon iloa, seesteisyyttä ja energiaa.

  

Ihanaa sunnuntaita!

 

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *