HARRASTELIJABLOGGAAJAN VIIKKO

Paljonko mulla menee viikottain aikaa bloggaamiseen?

Mulla on ollut jo pidemmän aikaa mielessä että olisi hauska kirjata ylös kaikki bloggaamiseen menevä aika viikon ajalta, ja nyt sain viimein aikaiseksi toteuttaa tän postauksen!

Nyt kun olen äitiyslomalla, roikun välillä koneella vähän liikaakin. Mun on välillä vaikea keskittyä postauksen tekemiseen, tai postausten kirjoittaminen on välillä aika tehotonta. Saatan samalla lukea muita blogeja, kirjoittaa sähköposteja, selata nettikauppoja… Mun tavoitteena olisikin saada blogin parissa käytetty aika tehokkaammaksi. Aika usein mun on vaikea saada postaus tehtyä yhdeltä istumalta ja saatan jäädä vaikka kuinka pitkäksi aikaa hinkkaamaan tekstiä tai pohtimaan kuvien järjestystä postauksessa. Mutta joskus on tietty niitäkin hetkiä kun saan postauksen valmiiksi suhteellisen lyhyessä ajassa. Mun lempijuttu bloggaamisessa on ehdottomasti valokuvaaminen, ja rakennan aina postauksen ensisijaisesti kuvien ympärille. En vaan pysty aloittamaan tekstin kirjoittamista ennen kuin olen saanut postaukseen kuvat paikoilleen.

Tältä näytti mun blogiviikko:

Maanantai 11.11.
Syön aamiaista ja avaan läppärin. Kirjoitan Supersankarin aamiainen-postauksen loppuun ja julkaisen sen, vastaan yhteen kommenttiin ja alan kirjoittamaan tätä postausta. Editoin Lightroomissa pari kuvaa. Aikaa blogin parissa menee noin tunti.

Tiistai 12.11.
Aamupäivällä aloitan tekemään 3 x kuulumisia nyt-postausta ja editoin kuvia, tähän menee aikaa noin 1,5h. Postauksen kuvat otettiin muutamaa päivää aikaisemmin kun olimme lähdössä isänpäivän viettoon. Illalla katson telkkaria ja teen samalla postausta vielä noin tunnin verran.

Keskiviikko 13.11.
Aamulla julkaisen postauksen, ja illalla mulle iskee kirjoittamisinspiraatio ja kirjoitan Talviväsymyksestä ja riittämättömyyden tunteesta-postauksen alusta loppuun melkein yhdeltä istumalta. Aikaa blogin parissa kuluu reilun tunnin verran.

Torstai 14.11.
Torstaina aamupäivällä oon noin 1,5h läppärin ääressä, viimeistelen ja julkaisen postauksen ja jaan sen pariin Facebookin bloggaajaryhmään. Postauksen kuvat valikoin aiemmista postauksista, mutta muokkaan ne uusiksi.

Perjantai 15.11.
Perjantaina pidän välipäivän blogijutuista enkä ole koneella ollenkaan. Illalla saan kuitenkin inspiraation Aamut lisäävät onnellisuuttani-postaukseen ja hahmottelen sitä päässäni valmiiksi.

Lauantai 16.11.
Aamulla kirjoitan postauksen, otan kuvat postaukseen ja seuraavan päivän postaukseen ja editoin ne. Myöhemmin päivällä teen käsin muistiinpanoja seuraavan päivän postausta varten. Yhteensä blogijuttuihin kuluu parisen tuntia.

Sunnuntai 17.11.
Kirjoitan ja julkaisen Mitä vauva maksaa? Puolen vuoden kulut-postauksen. Olin jo aiemmin aloittanut kirjoittamaan postausta, mutta sen koontiin ja kirjoittamisen viimeistelyyn menee kuitenkin aikaa varmaan kolmisen tuntia, kun tarkistelen esimerkiksi eri nettikaupoista listauksessa olevien tuotteiden hintoja. Jaan postauksen kolmeen Facebook-ryhmään ja omaan Instagramiini (jonka tunnus on muuten @sirimoi).

Maanantai 18.11.
Olen läppärin ääressä pari tuntia ja aloitan kokoamaan tätä postausta, mutta en saa oikein mitään aikaiseksi vaan selailen kirppisryhmiä ja blogin kuvakirjastoa…Loppupäivän pidän breikkiä blogista.

Julkaisin siis viikossa viisi postausta, ja aikaa blogin tekemiseen kuluu viikon aikana noin 13 tuntia. Siis ihan varsinaisesti kuvien ottamiseen ja blogipostausten naputtelemiseen. Tottakai aikaa menee myös muuhunkin, kuten postausaiheiden suunnitteluun ja ideointiin. Yleensä mulla on aina blogimuistikirja jossain lähettyvillä, jonne kirjoitan ylös postausideoita kun inspiraatio iskee. Mulla on muistikirjassa pitkä lista tulevista postausaiheista, ja sitten viikon alussa mietin tarkemmin että mistä haluan juuri sillä viikolla kirjoittaa. 3-5 postausta viikossa on mulle aika hyvä tahti, sillä haluan pitää blogin aktiivisena ja mun tavoitteena olisi saada lisää lukijoita blogille.

Mullahan ei ole hirveästi blogissa kaupallisia yhteistöitä, osaksi sen takia että olen yleensä vähän laiska ottamaan yhteyttä eri tahoihin. Muutaman kerran muhun on otettu yhteyttä Instagramissa tai sähköpostilla. Haluaisin kyllä ehdottomasti tehdä enemmän yhteistöitä, ja sen eteen mun on tarkoitus alkaa itse tekemään vähän reippaammin töitä!

Kiinnostaisi kuulla paljonko te kanssabloggaajat vietätte aikaa blogin parissa viikottain?

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *