6 x SARJASUOSIKKINI

Still Life

Huomenna on syyskuun ensimmäinen päivä, ja sehän tarkoittaa sitä että syksy on käsillä ihan juuri ja voi jälleen paremmalla syyllä lösähtää kotisohvalle ruudun ääreen!

Jos etsit uutta katseltavaa, tässä on mun kuusi suosikkisarjaa:

Kuvat: IMDB

Fargo

Fargo on mustalla huumorilla täytetty nokkela rikossarja, joka on saanut inspiraationsa 1996 ilmestyneestä Coenin veljesten ohjaamasta samannimisestä elokuvasta. Fargo-sarjasta on ilmestynyt kolme kautta joissa on kaikissa eri cast, mutta kausien väliltä kuitenkin löytyy pieni punainen lanka. Ensimmäinen ja toinen kausi ovat molemmat suosikkejani, mutta tykkään ehkä piirun verran enemmän kakkoskaudesta. Siinä ei ole yhtään mitään turhaa, vaan kausi on alusta loppuun asti kaikin puolin timanttinen. Lisäksi tykkään hirveästi 1970-luvun tunnelmasta ja tyylistä! Ykköskauden pahiksena nähdään karmiva Billy Bob Thornton, ja sarjan toisella kaudella ihastuttavat Kirsten Dunst ja Jesse Plemons, jotka muuten rakastuivat sarjan kuvauksissa ja ovat nykyään kihloissa. Isoiso suositus Fargolle!

Fargon kaudet 1-3 löytyy HBO Nordicista.

Downton Abbey

Onko vielä joku jolta on jäänyt väliin 2010-luvun parasta pukudraama?! Downton Abbeyn keskiössä on brittiläisen jaarli Crawleyn perhe ja perheen palvelusväki, jonka elämästä ei dramaattisia käänteitä tai juonittelua puutu. Katsoin sarjan ensimmäistä kertaa läpi muutamassa päivässä vuonna 2015, kun makasin 39 asteen kuumeessa ja munuaistulehduksen kourissa. Senkin jälkeen olen nähnyt kaikki kaudet ainakin pari kertaa. Abbey vaan koukuttaa, naurattaa ja itkettää joka ikinen kerta. Tänä vuonnahan muuten julkaistiin että Downton Abbeystä on tekeillä elokuva, mahtavaa! Jos Abbey on nähty, suosittelen Netflixistä löytyvää vähän samanhenkistä Mr. Selfridgeä, oikein mainio sarja sekin.

Valitettavasti sarja ei ole enää saatavilla Netfilixissä...pitääkin etsiä jostain käsiin sarjan dvd-boksi!
 

O.C.

Kaikkien teinisarjojen äiti O.C. kertoo Kalifornian hienostoalueen Orance Countyn nuorista, joiden elämä on täynnä sydänsuruja, kapinaa ja bailaamista. Suomen telkkarissa O.C. alkoi vuonna 2005, ja minä kuten tuhannet muutkin nuoret kökötin telkkarin ääressä aina tiistaisin klo 20 :D Vaikka O.C. mielletäänkin teinisarjaksi, mua ei yhtään nolota myöntää että se on yksi mun lempparisarjoista ikinä. Ja olen muuten tykästynyt siihen näin aikuisena vieläkin enemmän. Ehkä se johtuu siitä että sarjan teini-ikäisten elämään osaa ottaa vähän etäisyyttä...? Ei sillä että omassa teini-iässä olisi kyllä ollut kauheasti yhteisiä tekijöitä Marissan tai Ryanin elämän kanssa :D

O.C.:tä ei löydy enää Netfilixistä, toivottavasti se lisättäisi sinne pian uudelleen!

Breaking Bad

Breaking Bad taitaa olla yksi 2010-luvun suosituimmista sarjoista, sillä on IMDB:ssä arvosanana huikeat 9,5 tähteä. Breaking Badin pääosassa on keski-ikäinen kemianopettaja Walter White, joka saa tietää sairastavansa keuhkosyöpää ja alkaa sen seurauksena kokkailemaan methiä jättääkseen rahaa perheelleen. Breaking Badissa on viisi kautta, ja se on harvinainen sarja siitä että kaikissa kausissa taso pysyy erinomaisena. Juoni ei käy liian sekavaksi, vaan Waltin muuntautuminen tavis-perheenisästä rikollispomoksi on kaikin puolin uskottava (plus Bryan Cranstonin roolisuoritus on yksi parhaimmista! Vaikka sarjan aihe onkin aika rankka, niin minun makuuni sarja ei ole kuitenkaan liian väkivaltainen tai raaka, toisin kuin esimerkiksi Sons of Anarchy oli. Jos BB on nähty, suosittelen siitä tehtyä spin off-sarjaa Better Call Saul, joka on muuten yllättävän hyvä!

Breaking Bad & Better Call Saul löytyvät Netflixistä.
 

Skam

Tätä ei varmaankaan tarvitse selittää sen kummemmin? :D Norjan cooleimmasta nuorisosarjasta tuli pari vuotta sitten oikea ilmiö, johon hurahti niin nuoret kuin vähän vanhemmatkin katsojat. Oslo alkoi yhtäkkiä näyttää maailman trendikkäimmältä paikalta, ja katukuvassa vilisi Skam-paitoja ja Noora-kopioita. Jos sulla on Skam vielä katsomatta, suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän sarjaan ennen kuin se poistuu Yle Areenasta joulukuun alussa!

Skamin kaikki neljä kautta katsottavissa Yle Areenassa.

The Affair

HBO:n laatudraamasarja The Affair voi ehkä kuulostaa tylsältä ihmissuhdesarjalta, mutta se on oikeasti ihan kaikkea muuta. Sarjan keskiössä on keski-ikäinen kirjailija Noah, joka matkustaa perheineen appivanhempiensa luo Montaukiin viettämään kesälomaa ja kirjoittamaan kirjaansa. Montaukissa hän tapaa tarjoilijatar-Alisonin, ja heidän välilleen syntyy romanssi. Tämän sarjan juju piilee sen koukuttavuudessa, mielenkiintoisissa mutta samalla niin ärsyttävissä henkilöhahmoissa sekä hyvässä käsikirjoituksessa. Jaksoissa seurataan tapahtumien kulkua molempien päähenkilöiden silmin, eli katsoja ei voi tietää mikä on "totta" ja mikä ei. The Affairin kaksi ensimmäistä kautta ovat ihan huippuja, mutta kolmas kausi kävi vähän oudoksi. Neljäs kausi on julkaistu ihan vähän aikaa sitten, ja se on mulla vielä katsomatta.

The Affairin kaikki kaudet löytyy HBO Nordicista.

Onko sulla antaa mulle jotain sarjasuosituksia? 

Mukavaa viikonloppua!

 

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

Kommentoi