SUUSSASULAVA (VEGAANINEN) SUKLAAKAKKU

vegaaninen suklaakakku2.jpg

Tekeekö mieli leipoa jotain herkullista ja helppoa ystävänpäiväksi? Suosittelen kokeilemaan tätä suussasulavaa suklaakakkua! Löysin kakun reseptin ihan vaan googlettelemalla, sillä halusin leipoa jotain helppoa ja mielellään vegaanista. Ohje löytyi Sulassa sovussa-blogista ja se on alunperin peräisin Kinuskikissan sivuilta. Minä tein kakun maidottomana (tosin käyttämässäni suklaassa luki että ”saattaa sisältää maidon jäämiä”), ja tuossa Kinuskikissan ohjeessa kakku on lisäksi gluteeniton. Kuvat eivät ehkä ole kaikista imartelevampia mutta maku oli täysi kymppi!

Kakkuun tarvitset ainesosiksi ainoastaan Digestive-keksejä, margariinia, ruokosokeria, vispikermaa, suklaata ja jotain koristeita kakun päälle (itse käytin nonparelleja, mutta strösseli, mansikat tms. käy). Kakun pohjaan tulee Digestive-keksejä, margariinia ja ruokosokeria, jotka sekoitetaan ja painellaan irtovuoan pohjalle. Mulla kävi se moka pohjan kanssa että laitoin siihen keksejä vähän enemmän kuin ohjeessa luki, ja suhteessa siihen liian vähän margariinia. Pohjan koostumus ei siksi ollut tarpeeksi ”kiinteä” vaan keksit murustuivat eikä pohja siksi pysynyt oikein hyvin kasassa.

vegaaninen-suklaakakku5.png

Kun pohja on tehty, on vuorossa täyte. Täytteeseen tulee tummaa suklaata, vispikermaa ja ruokosokeria, jotka yhdistetään ja levitetään pohjan päälle (itse käytin täytteeseen Pirkan tummaa suklaata ja Alpron soijakermaa). Sitten vaan jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään asti.

Kakku keräsi paljon kehuja ja ihan syystä, siitä tuli nimittäin aivan tajuttoman hyvän makuinen ja niin makea että jopa mun makeanhimo tyydyttyi parilla palalla!

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

Koti Ruoka ja juoma