VEGAANINEN MARJAPIIRAKKA
Perjantaina oli mieheni syntymäpäivä, ja sain synttärisankarilta toiveen tehdä syntymäpäivän kunniaksi mustikkapiirakan. Kauppareissulta lähti kuitenkin mukaan kuningatar-marjasekoitus eli mansikkaa, mustikoita ja vadelmia, ja päätin tehdä mustikkapiirakan sijasta vaihtelun vuoksi marjapiirakan.
Mutkia tuli matkaan siinä vaiheessa kun olin tehnyt piirakkapohjan ja oli aika lisätä marjat piirakkaan…nimittäin me ahmatit oltiin syöty marjapussista edellisenä päivänä melkein puolet vaniljajäätelön kanssa, ja tajusin ettei marjat riitä alkuunkaan piirakkaan täytteeksi 😀
No ei muuta kun kaivelemaan jääkaappia ja miettimään plan b:tä. Loppujen lopuksi päädyin tekemään piirakkaan täytteen sekoittamalla marjat, vanilliinisokeria ja Alpron maustamatonta soijajugurttia. Näistä aineksista syntyi siis vähän vahingossa just sopiva sörsseli piirakan päälle, ja ai että tulikin hyvää (ja ekstra hyvää vaniljajäätelön kanssa)!
Piirakkapohjaan tuli siis 200 grammaa (kasvipohjaista) margariinia, 1,5 dl sokeria, 3,5 dl jauhoja, 1tl vanilliinisokeria ja 1tl leivinjauhetta. Pohjan tekeminen on super helppoa: vatkasin ja sekoitin margariinin ja sokerin, yhdistin niihin jauhot hiljalleen ja lisäsin vanilliinisokerin ja leivinjauheen. Täytteeseen laitoin marjoja (tarkkaa määrää en tiedä, ehkä noin 100 grammaa), pari desiä soijajugurttia ja vanilliinisokeria, ja kaadoin täytteen pohjan päälle. Paistoin piirakkaa 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Ihanaa sunnuntaita ja äitienpäivää!
SEURAA: